Βέροια: Παραιτείται από το ΕΣΥ η γιατρός Βασιλική Καραδήμου - Το αποχαιρετιστήριο μήνυμά της (βίντεο)


Είκοσι χρόνια μετά την ένταξή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) η γνωστή ακτινολόγος - υπεύθυνη του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Κ.Υ. Βέροιας, Βασιλική Καραδήμου, αποφάσισε να υποβάλλει την παραίτησή της από το Δημόσιο Σύστημα, για προσωπικούς λόγους. 

Ωστόσο, η δραστήρια και δυναμική ιατρός δεν φεύγει χωρίς "αντίο", αφού με αποχαιρετιστήριο μήνυμά της ενημερώνει για την απόφασή της και εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί της, βοήθησαν στο έργο της και συμπορεύτηκαν στις διάδοση σπουδαίων μηνυμάτων...

Μάλιστα, το κείμενο της συνοδεύει και βίντεο με παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο από την περίοδο των τελευταίων που υπηρέτησε στο Κέντρο Υγείας Βέροιας...

Το μήνυμα και το βίντεο της Βασιλικής Καραδήμου:


Ήτανε μια φορά κι έναν καιρό….
2001 – 2021
Κι όμως περάσανε 20 χρόνια. Απίστευτο! 20 χρόνια εργασίας και προσφοράς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επί 20 συναπτά έτη είχα τη χαρά και την τιμή να υπηρετήσω το Ε.Σ.Υ., στα καλά και στα άσχημά του. Είχα την ευκαιρία να ειδικευθώ , να εξειδικευθώ, να εργασθώ και να συμπορευθώ με αξιόλογους δασκάλους και συναδέλφους. Υπηρέτησα άοκνα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στηρίζοντας το Ε.Σ.Υ., ίσως στις πιο «μαύρες» του περιόδους (οικονομική κρίση, πανδημία).
Ανέλαβα ευθύνες που πιθανώς δεν μου αναλογούσαν. Μετά από 20 χρόνια όμως μπορώ να πω πως αισθάνομαι περήφανη για το έργο που αφήνω πίσω μου.
Τη «Γέννηση» του Ακτινολογικού Τμήματος Απεικόνισης Μαστού του Γ.Ν. Κατερίνης και την «Αναγέννηση» του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Κ.Υ. Βέροιας. 
Τα τελευταία  6 χρόνια  στο Ακτινολογικο Εργαστήριο του Κ.Υ. Βέροιας ( με ανθρώπινο δυναμικό που αποτελείται από μία Ιατρό και δύο Τεχνολόγους Ακτινολόγους) εργαστήκαμε σκληρά και με συγκεκριμένο όραμα.
1) Στόχος μας ήταν η εύρυθμη λειτουργία του Εργαστηρίου (Τμήμα Μαστογραφίας, Υπερηχοτομογραφίας και Κλασσικής Ακτινολογίας) απορροφώντας, όπως αποδείχθηκε, μεγάλο όγκο εξετάσεων.
2) Ενδιαφερθήκαμε για την  αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Τμήματος. Εν μέρει τα καταφέραμε, ενώ έχει δρομολογηθεί η πλήρης ψηφιακή αντικατάσταση των μηχανημάτων και η προσθήκη νέων.
3) Καλλιεργήσαμε το πνεύμα του εθελοντισμού διενεργώντας αρκετές φορές μαστογραφίες και υπερήχους σε ευπαθείς ομάδες γυναικών του Δήμου Βέροιας.
4) Στόχος μας ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών μας,  για το φλέγον θέμα του καρκίνου του μαστού, και όχι μόνο.
5) Είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε  με όλους σχεδόν τους φορείς της περιοχής μας και να δημιουργήσουμε παράδοση σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Επειδή βέβαια όλες οι καλές προσπάθειες είναι ομαδικές, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα .  Με το βλέμμα μας  στραμμένο στη  γυναίκα και ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού στόχος μας κοινός και ένας μόνο, να κυκλοφορούν όσο το δυνατόν λιγότερες γυναίκες με καρκίνο του μαστού στη  Βέροια!!!
Όμως κάπου εδώ σταματάει η δική μου διαδρομή.
 Όλα τα όμορφα και ενδιαφέροντα ταξίδια έχουν πάντα ένα τέλος, το σημείο άφιξης. Φτάσαμε λοιπόν. 
Μετά από 20 χρόνια θητείας αποφάσισα να υποβάλλω την παραίτησή μου από το Ε.Σ.Υ.  για προσωπικούς λόγους.
Πριν αποχωρήσω όμως, θα  ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους εκείνους που μας στήριξαν και συνεργάστηκαν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια και συγκεκριμένα:
Την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, τον Δήμο Βέροιας, την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας, τους Βουλευτές του Νομού ανά τα έτη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Βέροιας, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Βέροιας - Ημαθίας «Άγιος Παρθένιος», τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας,  το Μουσικό Σχολείο Βέροιας και φυσικά τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας και τον πρόεδρό του κ.Διαμαντόπουλο για την πολυετή και συνεχόμενη στήριξή του
Ευχαριστώ εκ βαθέων τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο της περιοχής μας , χωρίς τη συμπαράσταση των οποίων τίποτα δεν θα ήταν ίδιο (Verianet, 24oresimathia, Λαός – laosnews – ΑΚΟΥ 99,6 FM, Faretra, Πληροφοριοδότης, Βεροιώτης, InVeria, ΕΤ3, Dion TV, κ.ά.)
Ευχαριστώ  τους Υπεύθυνους Συντονισμού Επιστημονικής Λειτουργίας του Κ.Υ. Βέροιας, κ. Θεοδωρίδη και κ. Χατζή, καθώς και όλο το Ιατρικό, Παραϊατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό,  όπως και μεγάλο μέρος των Ιδιωτών Ιατρών της Βέροιας για την άριστη συνεργασία. 
Ιδιαίτερα όμως οφείλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, την κ. Μ. Κοντογιάννη και τον κ. Χ.Στόικο, Τεχνολόγους Ακτινολόγους, για την άψογη συνεργασία και την προσφορά τους. Να τους ευχηθώ καλή συνέχεια και να παραμείνουν το ίδιο δημιουργικοί. 
Θα ήθελα βεβαίως να ευχηθώ καλή αρχή και δημιουργική θητεία στον Ιατρό που θα αναλάβει το Ακτινολογικό Τμήμα του Κ.Υ. Βέροιας.
Τέλος ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες εσάς για την εμπιστοσύνη που δείξατε και την τιμή που μου κάνατε να ζήσω αυτό το συναρπαστικό ταξίδι των τελευταίων ετών υπηρετώντας το λαό της Βέροιας.
Εύχομαι να βοήθησα…
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Βασιλική Καραδήμου
Iατρός  Ακτινοδιαγνώστης.
Πρώην  Υπεύθυνη  Ακτινολογικού Εργαστηρίου Κ.Υ Βέροιας
  

  • Εμείς στο InVeria.gr ανταποδίδουμε τις ευχαριστίες και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στην επαγγελματική και προσωπική της ζωή, με την ίδια όρεξη και ζήλο για το λειτούργημά της!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο