Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας: Η σημερινή παγωνιά ήρθε να αποτελειώσει ό,τι απέμεινε...


Δελτίο Τύπου από Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας:

Η σημερινή (9/4/21) παγωνιά στην Ημαθία αλλά και σε άλλους νομούς,  ήρθε να αποτελειώσει ότι είχε απομείνει από τις προηγούμενες. Επί πλέον ήρθε να προσθέσει ζημίες και σε άλλες καλλιέργειες εκτός από τα ροδάκινα και τα βερίκοκα, και σε κερασιές, μηλιές, αχλαδιές, δαμασκηνιές ακόμα και στα ακτινίδια.

Η καταστροφή θα γίνει ακόμη πιο μεγάλη για τον νομό μας γιατί όπως φαίνεται εκτός από τους αγρότες και την παραγωγή, πλήττονται και μια σειρά από εργαζόμενους, επαγγελματίες  που έχουν συνάφεια με τον αγροτικο χώρο, αλλά και εργαζόμενους στην μεταποιητική βιομηχανία καθώς και τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Τις προηγούμενες ημέρες διατρανώσαμε με κάθε τρόπο την διεκδίκησή μας για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις αλλά και για γρήγορες αποζημιώσεις.

Ο σημερινός ολοκληρωτικός παγετός κάνει το ζητούμενο ακόμη πιο άμεσο  αναγκαίο και επιτακτικό.
Οι αγρότες και ο νομός Ημαθίας είναι πλέον  σε δεινή θέση.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν άμεσα ώστε  να στηριχθούν αγρότες και  εργαζόμενοι του κλάδου αλλά  και οι φορείς τους, ώστε να αντέξουμε την δύσκολη από κάθε άποψη χρονιά.

Καλούμε τον ΕΛΓΑ να στελεχώσει τις υπηρεσίες του με ικανό έμψυχο υλικό ώστε να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία της εκτίμησης.

Καλούμε την πολιτεία με κάθε μέσον και τρόπο να στηρίξει τις αγροτικές  οικογένειες  και το χαμένο εισόδημά τους, ώσπου  νά' ρθει η αναγκαία και πολυπόθητη αποζημίωση.

Σε συντονισμό με τους άλλους αγροτικούς συλλόγους από Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα, Λάρισα και Κοζάνη,  και παρά την δύσκολη από πολλές απόψεις συγκυρία,  θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης. 

Για τον ΑΣΓΒ
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπακωνσταντίνου Θ.                     Χαλκίδης Α.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο