Αλήθεια ή... όχι: "Πριν αλέκτορα φωνήσαι"... απαρνούνται την στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων


Είναι αλήθεια ότι πριν από δύο εβδομάδες σε αυτή την στήλη, υποστηρίζαμε την έκκληση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας αλλά και των πολιτιστικών σωματείων για ενίσχυση τους από την πολιτεία, λόγω αναστολής των δράσεων τους εξαιτίας της πανδημίας. Υποστηρίζαμε ότι η πολιτεία οφείλει να βρει τρόπους και χρήματα για να ενισχυθούν τα πολιτιστικά σωματεία.

"Πριν αλέκτορα φωνήσαι" λοιπόν ψηφίζεται ο νόμος 4790/2021, ο οποίος στο άρθρο 119 αναφέρει ότι κατά το έτος 2021 καταβάλλεται ποσό 4.000.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών  αθλητικών σωματείων, με ορισμένες προϋποθέσεις. Το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί εφόσον το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.

Ακόμη στο άρθρο 104 αναφέρεται ότι το Δημόσιο μπορεί να καταβάλλει έκτακτη εφάπαξ επιχορήγηση  προς την Εκκλησία της Ελλάδος, Κρήτης. Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και άλλα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα. Η δαπάνη αυτή βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν έχουμε αντιληφθεί ανάλογη διάταξη για τους πολιτιστικούς συλλόγους και εφόσον δεν υπάρχει πρέπει άμεσα να ψηφιστεί τέτοια διάταξη. Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία ενώ οι πολιτιστικοί σύλλογοι την χρειάζονται.

ΥΓ: ΄Όταν θέλεις να τονίσεις την σημασία ευπαθών ομάδων που χρειάζονται την στήριξη μας, προβάλλοντας την παγκόσμια ημέρα που είναι αφιερωμένη σε αυτές και δεν είσαι δημόσιο πρόσωπο δεν δημοσιεύεις φωτογραφίες σου. Αρκεί η αναφορά και το μήνυμα. Ο νοών νοείτω.

(Την  μόνιμη στήλη "Αλήθεια ή... όχι;"  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί) 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο