Απεργιακή κινητοποίηση του Α.Σ. Νάουσας "Μ. Αντύπας" και κατάθεση στεφάνων (Νάουσα, 6/5/2021)


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ

Στις μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που δώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια σημαντική για τον αγώνα μας ήταν η έκφραση της αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξης από την εργατική τάξη και τα ταξικά σωματεία της. 

Αυτό εκφράστηκε πολύ πιο έντονα στα μπλόκα, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας στην Αθήνα και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Χρειάζεται σήμερα και το επόμενο διάστημα αυτό να  μετατραπεί σε κοινή δράση και αγώνα για τα δικαιώματα μας στην ζωή αφού έχουμε κοινό αντίπαλο αλλά και κοινά συμφέροντα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. 

Η Πρωτομαγιά είναι η παγκόσμια ημέρα της Εργατικής τάξης, σηματοδοτεί τους σκληρούς αγώνες που έδωσε και δίνει για τα δικαιώματα της, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, τότε για το 8ωρο που σήμερα καταργείται, σημαδεύτηκε από θυσίες αγωνιστών στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Είναι απεργία και όχι αργία και για αυτό τα ταξικά σωματεία πήραν απόφαση για πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου. 

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη την χώρα την Πρωτομαγιά. 

Βαδίζουμε μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους στον ίδιο δρόμο του αγώνα, ενώνουμε τις φωνές μας, στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής. Η κοινή δράση και αλληλεγγύη, η συμμαχία μεταξύ μας, μπορεί να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τους αγώνες μας και να δώσει την προοπτική ότι μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι ουσιαστικοί ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε.
Διεκδικούμε:

  Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και της συνέπειες της φονικής πανδημίας.

  Ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς από τον παγετό και άλλα ζημιογόνα αίτια που έχει καταστρέψει την παραγωγή σε πολλά προϊόντα. 

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα βιώσιμο εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους. Να σταματήσει η αισχροκέρδεια στις πλάτες παραγωγών και καταναλωτών  που γίνεται με τις πλάτες των κυβερνήσεων. 

Μείωση του υπέρογκου και αδικαιολόγητου κόστους παραγωγής. 

Μέτρα στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμού μηχανημάτων. 

Με τον αγώνα μας, με το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, την ενίσχυση της λειτουργίας των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών, την συγκρότηση νέων Συλλόγων σε όλη την χώρα, θα τα καταφέρουμε!

         Παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για  την πανδημία συμμετέχουμε την Πέμπτη 6 Μάη 9.30 π.μ στην κατάθεση στεφάνων στο εργατικό κέντρο Νάουσας και 10.00 π.μ στη συγκέντρωση στην πλατεία Καρατάσου   στη Νάουσα.

                                                                            Η ΔΟΙΗΚΗΣΗ
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο