Ερώτηση Καρασαρλίδου και 51 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ΚΕΘΕΑ


Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) Φρόσω Καρασαρλίδου:

Σε κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας προχώρησαν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου, σχετικά το νέο νομοσχέδιο που αφορά στον κανονισμό λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ.

Μετά την αλλαγή του άμισθου, δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου διοίκησης του οργανισμού από ένα κομματικά διορισμένο ΔΣ, τώρα με τον νέο νόμο η κυβέρνηση επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα σε έναν μέχρι πρότινος υγιή οργανισμό, ο οποίος επί 37 χρόνια πρόσφερε πολύπλευρη βοήθεια σε χιλιάδες εξαρτημένων. Παρείχε στήριξη όχι μόνο στο κομμάτι της σωματικής στέρησης, αλλά και ψυχολογική και νομική, ώστε να μπορούν οι θεραπευόμενοι να επιτύχουν την ουσιαστική απεξάρτηση και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. 

Με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση μειώνει τις θεραπευτικές δομές και περιορίζει το ρόλο του ΚΕΘΕΑ αποκλειστικά στη σωματική αποτοξίνωση, καταργώντας τους υπόλοιπους ρόλους του. Επίσης, σύμφωνα και με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, υποβαθμίζεται σημαντικά ο ρόλος τους στη λήψη αποφάσεων, ενώ απαλείφονται όλα τα όργανα ελέγχου της διοίκησης. Ένας οργανισμός με καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα μετατρέπεται σε όργανο άμεσα ελεγχόμενο από την κυβέρνηση.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να ακούσει τις φωνές τόσο των απασχολούμενων στον οργανισμό όσο και της κοινωνίας που στέκεται στο πλευρό του και να ανακαλέσει την απόφαση διάλυσης του ΚΕΘΕΑ και της κοινωνικής προσφοράς του, όπως υπαγορεύει το νέο νομοσχέδιο.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο