ex-Αιρετικά: Το στοίχημα για το φετινό Πάσχα και τα κακά παραδείγματα


Μετά την περσινή "μαύρη" Πασχαλιά, φέτος οι Χριστιανοί (συνειδητοποιημένοι ή πιο... χλιαροί) θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας και της Ανάστασης, σύμφωνα με όσα η Ιερά Σύνοδος και η πολιτεία ορίζει. 

Με πιο χαλαρούς περιορισμούς στην παρουσία ατόμων στους Ναούς, επαυξημένα μέτρα προστασίας, αλλαγή ωραρίου και κατά το δυνατόν συντομότερες ακολουθίες, οι εκκλησίες όλης της χώρας φέτος θα υποδεχθούν με παρουσία κόσμου τον Νυμφίο Χριστό, θα παρακολουθήσουν την Σταύρωση και την Ταφή Του και θα συμμετέχουν στην Ανάστασή Του. 

Βεβαίως, υπάρχουν και οι φωνές που αντιδρούν στα όσα θα ισχύσουν φέτος. Το γεγονός ότι σε σχέση με πέρσι είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα δεν αρκεί. Από την παρούσα στήλη δεν θα ασχοληθούμε με την ουσία αυτού του θέματος, αν και έχουμε σαφή και - θεωρούμε - τεκμηριωμένη άποψη επ' αυτού. 

Ωστόσο, πέρα από το τι πιστεύει ο καθένας, αυτό που καλούνται οι Χριστιανοί να αποδείξουν είναι πως δεν είχαν δίκιο όσοι επέμεναν οι εκκλησίες να μείνουν κλειστές, για να υπάρξουν φαινόμενα μαζικού συνωστισμού. Ένα στοίχημα στο οποίο συμμετέχουν οι ιερείς, οι εκκλησιαστικές επιτροπές, αλλά και οι ίδιοι οι πιστοί. 

Το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" στην εκκλησία δεν πρέπει να έχει θέση. Το ότι κάποιος, για παράδειγμα, κατέχει ένα αξίωμα ή έχει πρόσβαση στις αστυνομικές αρχές ή έχει οικονομική επιφάνεια κλπ, δεν πρέπει να αποτελεί λόγω για να υπάρχουν εξαιρέσεις. Βοά ο τόπος, άλλωστε, από τέτοια κακά παραδείγματα, πολύ πρόσφατα και εδώ στην Ημαθία, όπου τα μέτρα πήγαν περίπατο με τις... ευλογίες εκκλησιαστικών, πολιτικών και αστυνομικών παραγόντων. 

Κοντολογίς, "όσοι πιστοί" ας μείνουν στην ουσία. Τα άλλα τα "σκληροπυρηνικά" ας αφορούν  όσους έχουν έλλειψη της χριστιανικής ορθόδοξης παιδείας και βλέπουν την εκκλησία ως τρόπο και μέσο να καλύψουν δικά τους σύνδρομα και... εσωτερικά κενά. 

Πολλοί ισχυρίστηκαν πως μετά την περσινή κακή εμπειρία, φέτος το Πάσχα θα είναι πιο ουσιαστικό, πιο πνευματικό, πιο... χριστιανικό. Ας το αποδείξουμε, στην πράξη!

ΥΓ: Πριν την "Ανάσταση" προηγείται πάντα ο "Γολγοθάς", δεν γίνεται αλλιώς! 

ΥΓ2: Καλή Ανάσταση σε όλους! 

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο