Μήνυμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Ημαθίας για την "μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου"


Δελτίο Τύπου από Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: 

Μισός αιώνας και πλέον πέρασε από την θλιβερή νύχτα της 21ης Απριλίου του 1967, όπου η δημοκρατία δεχόταν ένα μεγάλο πλήγμα στην Ελλάδα. Μια θλιβερή νύχτα που βύθισε για 7 χρόνια τη χώρα μας στους εφιάλτες, στο μαύρο του φασισμού, στο ανελέητο κυνηγητό κάθε δημοκράτη πολίτη.

Η χούντα δεν άφησε μόνο αυτά, άφησε την τραγωδία της Κύπρου που μέχρι και σήμερα το μαρτυρικό νησί είναι στο μισό του τμήμα κατεχόμενο από τις δυνάμεις του Αττίλα, σπέρνοντας τον θάνατο στους Κυπρίους αδελφούς μας.

Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά δεν λησμονούμε, παρά μόνο θυμόμαστε τιμούμε και   συνεχίζουμε τον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία, και λαϊκή κυριαρχία. Δεν λησμονούμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων ενάντια στην Δημοκρατία και στους δημοκρατικούς πολίτες.

Τιμούμε όλους εκείνους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Αριστεράς, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της δημοκρατίας που έδωσαν μεγάλους αγώνες, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή τους γιατί δεν φοβήθηκαν τα μαύρα σύννεφα του φασισμού που σκίασαν την πατρίδα μας.

Σήμερα συνεχίζουμε την ίδια πορεία ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και στις πολιτικές καταστολής, στις ξενοφοβικές φασιστικές ιδέες  και φωνές που ακούγονται στην Ευρώπη, αλλά και στην Πατρίδα μας.  Παλεύουμε για πραγματική δημοκρατία, σε μια Ευρώπη που συνθλίβεται από πολιτικές λιτότητας, όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά, οι εθνικισμοί, η ξενοφοβία,  ακόμα και οι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού.

Η γενικευμένη επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας, οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι κάνουν την επέτειο της αντίστασης του Ελληνικού Λαού επίκαιρη οσο ποτέ άλλοτε.

Αντιστεκόμαστε σ΄αυτές τις πολιτικές έχοντας σαν φωτεινό φάρο και πολύτιμη παρακαταθήκη την αντίσταση του ελληνικού λαού στα χρόνια της χούντας.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο