Ο Μητροπολίτης Βεροίας στον ΑΚΟΥ 99,6: Μίλησε για τα μέτρα στις εκκλησίες, τις αντιδράσεις, τα εμβόλια και την Ανάσταση του Χριστού και της Πατρίδας (βίντεο)


Για τις αντιδράσεις από την αλλαγή της ώρας της Ανάστασης, τα μέτρα στις εκκλησίες, τα εμβόλια, αλλά και για τις άγιες μέρες της Μ. Εβδομάδας και της Ανάστασης, καθώς και των 200 χρόνων από την «Ανάσταση της πατρίδας μας» μίλησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης 28 Απριλίου 2021 στην εκπομπή «Λαϊκά και Αιρετικά» του ΑΚΟΥ 99,6 και στους Νίκο Βουδούρη (InVeria.gr) και Ζήση Μιχ. Πατσίκα (εφημερίδα "Λαός").

Ο Μητροπολίτης απάντησε ξεκάθαρα στα όσα ακούγονται περί αλλοίωσης της πίστης επειδή μετατέθηκε για μερικές ώρες η Αναστάσιμη Ακολουθία, τονίζοντας ότι για την Εκκλησία ούτως ή άλλως η ημέρα αλλάζει το απόγευμα (με τον Εσπερινό) και έθεσε το δίλλημα: Κλειστές εκκλησίες ή άνοιγμα έστω και μέτρα; 

Επίσης, ο Μητροπολίτης Βεροίας αναφέρθηκε στα μέτρα που εφαρμόζονται στους ναούς, στα self tests σε κληρικούς, ψάλτες, νεωκόρους και επιτρόπους, ενώ τόνισε ότι έχει δώσει εντολή σε όλες τις εκκλησιαστικές επιτροπές να μην επιτρέπουν σε κανέναν να εισέρχεται στους ναούς χωρίς μάσκα. 

Μιλώντας για τα εμβόλια, ο κ. Παντελεήμων επικαλέστηκε την αναφορά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, ο οποίος είχε πει «όχι να πάτε, να τρέξετε, αν θέλετε να περάσει αυτή η πανδημία». Ανέφερε επίσης ότι είναι κρίμα να παίρνουν κάποιοι στον λαιμό τους άλλους ανθρώπους και μάλιστα μίλησε και για περιστατικά που είχαν τραγική κατάληξη, ακόμα και στους κόλπους της εκκλησίας.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων έκανε ειδική αναφορά και στα 200 χρόνια από την «Ανάστασης της Πατρίδος» και μάλιστα αυτήν την αναφορά την έκανε με τρεμάμενη – από τη συγκίνηση – φωνή. 

Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέφερε, μέσω της εκπομπής, το μήνυμά του για την Ανάσταση, καλώντας όλους να παρακαλέσουν τον Θεό να απαλλαγούμε σύντομα από την πανδημία. 

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Βεροίας στο βίντεο:

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο