Οδηγίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας για την προμήθεια των self tests


Δελτίο Τύπου από Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας:

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας, αποφάσισε την δωρεάν διανομή των self test από τα φαρμακεία του νομού μας, ως αρωγός στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Για το λόγο αυτό ενημερώνουμε τους πολίτες ότι:

·       Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, τα self test κατά της COVID-19, θα βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων του νομού Ημαθίας. Αναμένεται να ενεργοποιηθεί και η πλατφόρμα στην οποία οι φαρμακοποιοί θα μπαίνουν για να αναζητούν τον ΑΜΚΑ του πολίτη, αν αυτός δικαιούται να λάβει το τεστ και στην συνέχεια να τον καταχωρούν.

·       Προτεραιότητα στην παρούσα φάση έχουν οι μαθητές λυκείου ηλικίας 16 έως 18 ετών και οι εκπαιδευτικοί. Οι άλλοι δικαιούχοι δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται άδικα και να συνωστίζονται προσερχόμενοι στα φαρμακεία καθώς τα ΑΜΚΑ τους θα είναι “κλειστά”.

·       Παρακαλούμε τους δικαιούχους πολίτες να προγραμματίζουν την προμήθεια των self test σε ώρες που θα είναι ανοιχτά όλα τα φαρμακεία και να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία για λόγους Δημόσιας Υγείας και εύρυθμης λειτουργίας.

·       Παρέχεται δωρεάν ένα τεστ ανά εβδομάδα σε κάθε δικαιούχο. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα για τους μαθητές δύο τεστ ανά εβδομάδα.

·       Η καταχώρηση στην πλατφόρμα γίνεται σε πραγματικό χρόνο και είναι σε online διασύνδεση με τους προμηθευτές και τους αρμόδιους φορείς. Παρακαλούμε τους πολίτες να έχουν μαζί τους τον μοναδικό αριθμό ΑΜΚΑ τους.

·       Απαγορεύεται ρητά η διενέργεια rapid και self test στα φαρμακεία βάσει της ισχύουσας Νομοθεσίας. Κάθε πολίτης θα κάνει το τεστ στο σπίτι του. Σε κάθε συσκευασία τεστ θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες χρήσης.

Οι φαρμακοποιοί έχουν τη διάθεση να συμβάλλουν και να προσφέρουν στην επιτυχία τους εγχειρήματος αντιμετώπισης της νόσου COVID-19. Το έχουν αποδείξει από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας. 

Η Πρόεδρος                               Η Γ. Γραμματέας

                    Κατή Σοφία                        Οικονομοπούλου Αικατερίνη      
  
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο