Πώς να επιλέξετε βρεφικές κουρτίνες;

Είτε προετοιμάζεστε για το πρώτο σας μωρό, είτε ανανεώνετε ένα υπάρχον βρεφικό δωμάτιο, η επιλογή των σωστών κουρτινών είναι πιθανώς μία από τις μεγαλύτερες αποφάσεις σας. Η Ελληνική εταιρία Velona.gr εχει ερευνήσει σε βάθος αυτό το θέμα και σας παραθέτει σημαντικές συμβουλές για την ασφάλεια και τον σχεδιασμο του βρεφικού σας δωματίου! Σας προσφέρουμε καλής ποιότητας βρεφικές κουρτίνες, πιστοποιημένες από την OEKO TEX  στις πιο ανταγωνιστικές τιμές. 

Όταν επιλέγετε κουρτίνες για  βρεφικο δωμάτιο, η ασφάλεια θα πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα!

·                  Κρατήστε τις κουρτίνες μακριά από το κρεβάτι του μωρού και βεβαιωθείτε ότι ένα μικρό παιδί δεν θα μπορεί να φτάσει και να τις τραβήξει προς τα κάτω.

·                  Αποφύγετε αξεσουάρ, όπως χάντρες, κορδόνια ή κορδέλες, και πάνω απ 'όλα - βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τις κουρτίνες με ασφαλή τρόπο πάνω στο κουρτινόξυλο.

Ως προς τον σχεδιασμό:

·                  Ενσωματώστε τις βρεφικές κουρτίνες σας σε μια γενικά γαλήνια και ευχαριστη παλέτα χρωμάτων. 

·                  Προγραμματίστε μπροστά, ώστε να μπορείτε να ταιριάξετε αντικείμενα του ίδιου υφάσματος αλλού στο δωμάτιο. 

 

Συμβουλές ασφαλείας για την επιλογή κουρτινών δωματίου

Φυσικά, η πρώτη σας σκέψη είναι να διατηρήσετε το δωμάτιο ασφαλές για το μωρό. Θυμηθείτε, το πολύτιμο νεογέννητό σας θα μετατραπεί γρήγορα σε μικρό παιδί. Μέσα σε ένα χρόνο, πιθανότατα θα κάνει τα πρώτα του βήματα. 

Και μην ανησυχείτε, αυτό δεν πρέπει να έρχεται με τρόπο που οι κουρτίνες σας φαίνονται απολύτως υπέροχες! Υποσχόμαστε ότι θα καλύψουμε επίσης συμβουλές σχεδιασμού σε ένα λεπτό. Όπως λένε, πρώτα η ασφάλεια!

Κρατήστε τις κουρτίνες μακριά από το κρεβάτι του μωρού

Ακόμα και ένα μωρό ηλικίας ενός μήνα μπορεί να πιάσει τις κουρτίνες και να τις τραβήξει αρκετά δυνατα. Και αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο. Ακόμη και μια ελαφριά κουρτίνα θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για ένα μικρό μωρό. Για να είστε ασφαλείς, προσπαθήστε να κρατήσετε τις κουρτίνες μακριά από το κρεβάτι του μωρού.

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό; Κρατήστε το κρεβάτι μακριά από τα παράθυρα. Αυτό είναι επίσης καλύτερο για να βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι βρίσκεται στην περιοχή που επηρεάζεται λιγότερο από μια πτώση - ή αύξηση - της εξωτερικής θερμοκρασίας.

Διαλέξτε ελαφριές κουρτίνες εάν είναι δυνατόν

Σκεφτείτε ότι όταν το παιδί σας γίνει ενός χρόνου θα τρέχει και θα τραβαει τις κουρτινες, που αυτο και θα συμβεί. Τώρα, εάν η κουρτίνα είναι ελαφριά και πλήρως ασφαλισμένη, αυτό δεν είναι ένα τεράστιο ζήτημα ασφάλειας, αλλά με βαριές κουρτίνες - και βαρύτερα κουρτινοξυλα - θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνο.

Αποφύγετε κάθε είδους χάντρες

Οι χάντρες ειναι μικρες και μπορει να τις καταπιει το παιδι γι αυτο ειναι επικινδινες και θα πρεπει  να τις κρατήσετε μακριά από το μωρό σας. Θα περάσει λίγος χρόνος πριν μπορέσετε να αφήσετε τον νεαρό σας να παίζει με χάντρες χωρίς επίβλεψη, οπότε απλώς κρατήστε τους μακριά από τώρα.

Όσον αφορά τις κουρτίνες, οτιδήποτε είναι χάντρες - είναι απαγορευτικό. Ούτε καν σε μορφή που ειναι υφασμένο πανω στο ύφασμα. Με πολλά άλλα όμορφα διαθέσιμα σχέδια- γιατί το διακινδυνεύετε;

Κρατήστε τα κορδόνια και τις κορδέλες μακριά από ένα μικρό παιδί

Και πάλι, προειδοποίηση κινδύνου πνιγμού. Αν οι κουρτίνες σας έχουν κορδόνια - βεβαιωθείτε ότι είναι πάντα μακριά από ένα μικρό παιδί!

Τοποθετήστε τις κουρτίνες με ασφαλή τρόπο

Στο βρεφηκό δωμάτιο, οτιδήποτε έχει τη δυνατότητα να πέσει και να βλάψει ένα μωρό πρέπει να συγκρατηθεί με ασφάλεια. Αυτό ισχύει για τα έπιπλα και επίσης για τα κουρτινόξυλα των παραθύρων σας. Όσο βαρύτερα είναι, τόσο περισσότερη προσοχή πρέπει να δώσετε για να βεβαιωθείτε ότι ειναι σταθερά στον τοίχο. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε αυτό, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία.

Συμβουλές σχεδίασης για την επιλογή κουρτινών για το βρεφικό δωμάτιο

Ήρθε η ώρα να αναφερθούμε στο πιο διασκεδαστικό κομμάτι της υπόθεσης: τη διακόσμηση του  δωματίου!

Οι κουρτίνες καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος στο βρεφικό δωμάτιο, επομένως θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή τους, ώστε να επιτύχετε την κατάλληλη διακόσμηση.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα σχεδιασμού:

1. Προγραμματίστε Εγκαίρως

Δεδομένου ότι οι κουρτίνες αποτελούν βασικό στοιχείο διακόσμησης για το συνολικό αποτέλεσμα,  μην αφήσετε την επιλογή τους για την τελευταία στιγμή. Οι κουρτίνες που θα επιλέξετε θα πρέπει να ταιριάζουν με το συνολικό θέμα και το συνδυασμό χρωμάτων των επίπλων του δωματίου.

2. Αγοράστε αρκετό ύφασμα

Το ύφασμα που επιλέγετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό στοιχείο όχι μόνο στα παράθυρα, αλλά και σε άλλες γωνιές του δωματίου. Επομένως,  αν ο προυπολογισμός το επιτρέπει, μπορείτε να αγοράσετε περισσότερο ύφασμα, ώστε να διακοσμήσετε το κρεβατάκι του μωρού σας με διακοσμητικά μαξιλάρια από αυτό. 

3. Επιλέξτε το σωστό χρώμα και μοτίβο

Αρχικά, θα πρέπει να αποφασίσετε εάν οι κουρτίνες πρόκειται να αποτελέσουν το βασικό σημείο εστίασης στο βρεφικό σας δωμάτιο. Ένα σημείο εστίασης προσελκύει πάντα τα βλέμματα σε αυτό, καθώς είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να ξεχωρίζει. Οι κουρτίνες μπορούν να αποτελέσουν σημείο εστίασης, εφόσον το επιθυμείτε!

Προκειμένου οι κουρτίνες σας να ξεχωρίζουν τραβώντας όλα τα βλέμματα, επιλέξτε εντυπωσιακά χρώματα και μοτίβα. Στο χέρι σας είναι η επιλογή έντονων ή πιο ουδέτερων αποχρώσεων, όπως το εκρού ή το μπεζ.

Πολλοί γονείς επιλέγουν πιο ήρεμους τόνους για το βρεφικό τους δωμάτιο. Ωστόσο, σε περίπτωση που εσείς προτιμάτε έντονα χρώματα και σχέδια, μην ξεχάσετε να τα ισορροπήσετε. Χρησιμοποιήστε άλλα αντικείμενα στο δωμάτιο για να αποφύγετε να καταστήσετε τις κουρτίνες το επίκεντρο της προσοχής. Μπορεί αυτές να αποτελούν σημείο εστίασης πλαισιωμένες και από άλλα αντικείμενα που προσδίδουν ένα αρμονικά ισορροπημένο αποτέλεσμα.

4. Εκφράστε το θέμα σας

Τελευταίο - αλλά όχι λιγότερο σημαντικό – επιλέξτε ένα θέμα που να σας εκφράζει.

Οι κουρτίνες είναι ένας φανταστικός τρόπος έκφρασης ενός θέματος σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Για να το επιτύχετε αυτό, χρησιμοποιήστε υφές, χρώματα και εκτυπώσεις σχετικές με αυτό.

Για παράδειγμα, εάν το θέμα σας αφορά τις πριγκίπισσες σε βρεφικό δωμάτιο κοριτσιού, επιλέξτε ροζ παστέλ αποχρώσεις με ανάλογα μοτίβα κινουμένων σχεδίων. Για σαφάρι; Φανταστείτε πράσινες, πλούσιες κουρτίνες ή εκτυπώσεις ζώων φιλικών προς τα παιδιά.  Δείτε περισσότερα μοτίβα από παιδικά υφάσματα

5. Επιλέξτε κουρτίνες συσκότισης για το βρεφικό δωμάτιο

Πολλοί γονείς ανησυχούν σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να διατηρήσουν το βρεφικό τους δωμάτιο σκοτεινό - ακόμη και κατά την διάρκεια της ημέρας. Ακόμη πιο έντονη είναι αυτή τους η ανησυχία σε περιπτώσεις όπου ζουν σε περιοχές στις οποίες οι ώρες της ημέρας διαρκούν περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα νεογέννητα μωρά κοιμούνται περίπου 14-17 ώρες την ημέρα και αργότερα χρειάζονται περισσότερες από 12 ώρες ύπνου το 24 ωρο καθ 'όλη τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους. Κάθε γονέας γνωρίζει πως αυτές οι ώρες δεν καλύπτονται απαραίτητα κατά την διάρκεια της νύχτας. Όλα τα μωρά και τα βρέφη χρειάζονται μεσημεριανό ύπνο - συχνά περισσότερο από έναν.

Επομένως, χρειάζεται να διατηρήσετε το δωμάτιο σκοτεινό αρκετές ώρες της ημέρας, καθώς το μωρό κοιμάται. Οι κουρτίνες συσκότισης είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα!

Θα μπορούσατε να αγοράσετε έτοιμες κουρτίνες που κατασκευάζονται ως "κουρτίνες συσκότισης". Δυστυχώς όμως τα χρώματα σε αυτές είναι συνήθως σκοτεινά και θαμπά, χωρίς μοτίβα. Συνεπώς, δεν αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα βρεφικό δωμάτιο. 

Μην απογοητεύεστε παρόλα αυτά, διότι σας έχουμε τη λύση! Αγοράστε δύο κουρτίνες και ράψτε τη μία πάνω στην άλλη. Η κουρτίνα που θα μπει εσωτερικά θα έχει το μοτίβο που επιθυμείτε, ενώ αυτή που θα μπει εξωτερικά θα είναι συσκότισης. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνετε τον αρχικό σας στόχο για ρύθμιση του επιπέδου φωτεινότητας, ενώ παράλληλα εξασφαλίζετε ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ (μοτιβο)  που θα κάνει το βρεφικό σας δωμάτιο ξεχωριστό και ειδικά σχεδιασμένο για το μωρό σας, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του.

 

Εκτός από υφάσματα κουρτινών για παιδικό δωμάτιο, στο κατάστημα και στην σελίδα μας, velona.gr μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία λευκών ειδών, όπως ριχτάρια, διακοσμητικά μαξιλάρια και υφάσματα για την εσωτερική διακόσμηση κάθε χώρου.

Το Velona.gr ανταποκρίνεται στις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών πελατών, προσφέροντας οικονομικές λύσεις σε κάθε επιχείρηση  ή  ιδιωτικό χώρο! Στην κατηγορία οικονομικών υφασμάτων υπάρχει πλήθος εμπορευμάτων που εισάγονται απευθείας από τους προμηθευτές σε άριστη ποιότητα και σε πολύ χαμηλές τιμές, που ξεκινούν μόλις από 6.5Ε!!! Πλέον η διακόσμηση αποτελεί δυνατότητα όλων! 

Ηλέκτρας 26, Βέροια 

2331061503

www.velona.gr

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο