"Στήλη Άλατος": Γέλα, πουλί μου, γέλα


Γράφει ο Απόστολος Μοσχόπουλος*:

Έχετε νιώσει και εσείς πολλές φορές ότι η επικαιρότητα και οι πρωταγωνιστές της μας κάνουν πλάκα; Από πέρσι, ειδικά, η κατάσταση που ζούμε σε αυτή τη χώρα πολλές φορές θα μπορούσε να είναι κομμάτι της καλύτερης φάρσας, και όλο αυτό το rollercoaster των συναισθημάτων που θα νιώθαμε, κατά τη διάρκειά της, να ήταν μέρος ενός αστείου. 

Αμ δε.  Που τέτοια τύχη..

Δεν είναι αστείο το ότι, ενώ το τρίτο κύμα της πανδημικής κρίσης είναι στη χειρότερη φάση του με βάση τους αριθμούς κρουσμάτων και διασωληνωμένων ασθενών, αποφασίζεται το σταδιακό άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων, επειδή ήταν τελικά η απομόνωση υπαίτια για όλα αυτά τα κρούσματα κατά το 5μηνο αυτό lockdown. 

Δεν είναι αστείο το ότι η κυβέρνηση μέσω βουλευτών και υπουργών της επιμένει ότι δεν χρειάζεται να προβεί σε επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και ιατρικού προσωπικού σε αυτά, και ότι όσοι «χρειάστηκαν ΜΕΘ, την είχαν», την ίδια στιγμή που υπήρξε σαφής παραδοχή από μέλος της επιτροπής επιστημόνων ότι «το 20% των θανάτων οφείλεται στην απουσία ΜΕΘ».

Δεν είναι αστείο ούτε το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί προχωράνε με γοργούς ρυθμούς, μόνο για τα ιδεολογικά ομογάλακτα στελέχη της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που οι ευπαθείς ομάδες αλλά και το ηλικιακό γκρουπ των 65-70 ετών έχουν μείνει τρομακτικά πίσω, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

Δεν είναι αστείο ότι η κυβέρνηση επέλεξε να χρηματοδοτήσει, έκτακτα, αφορολόγητα και ακατάσχετα, την ίδια στιγμή, την Εκκλησία λόγω πανδημίας, παρά το γεγονός ότι η κάλυψη της μισθοδοσίας και των λειτουργικών της εξόδων παραμένει να προέρχεται αποκλειστικά από τα κρατικά ταμεία.

Δεν είναι αστείο, το γεγονός ότι, παρά τις αναιμικές διαψεύσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ, αποκαλύφθηκε ότι, όντως, πασίγνωστος παρουσιαστής της τηλεόρασης είχε στη διάθεσή του 14 αστυνομικούς και δύο θωρακισμένα αυτοκίνητα για την προστασία του.
 
Δεν είναι αστείο το ότι, από όλα τα προφίλ στο Facebook που παρακινούν με τα σχόλια και τις αναρτήσεις τους, σε μίσος ή έμφυλη, ρατσιστική και σεξιστική βία, εκεί έξω, αυτό που κρίθηκε να είναι το πιο επίφοβο, είναι της Έλενας Ακρίτα, η οποία «τιμωρήθηκε» με 30 μέρες αποκλεισμό επειδή απάντησε σε υβριστικό σχόλιο που δέχτηκε.

Δεν είναι αστείο το ότι ήδη, ούτε δύο μήνες μετά τις απίστευτες αποκαλύψεις για το πρόσωπό του, ξεχάστηκε η υπόθεση Λιγνάδη και οι απορρέουσες ευθύνες του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ, δεν ίδρωσε κανένα αυτί για το γεγονός ότι, στο σπίτι του, βρέθηκαν έγγραφα αδειών παραμονής μεταναστών και προσφύγων. 

Δεν είναι αστειο το γεγονός ότι βρέθηκε αντιδήμαρχος να έχει στην ιδιοκτησία της τόνους προϊόντων που συγκεντρώθηκαν για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών  πληγέντων της Καρδίτσας από το κύμα κακοκαιρίας «Ιανός» και ακόμα δεν έχει δώσει καμία εξήγηση γι'αυτό. 

Δεν είναι αστείο το ότι από όλο το μικροαστικής αισθητικής φιάσκο για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, αυτό που εν τέλει φάνηκε να είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα, είναι το αν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι παντρεμένη με τον σύντροφό της ή όχι και ο ... κιμάς γαρίδας που ετοίμασε ο Λευτέρης Λαζάρου.

Και, αν μετά από όλα αυτά, νομίζετε ότι σας κάνω εγώ ή κάποιος άλλος, πλάκα, λόγω της χτεσινής ημέρας, σας παραπέμπω στο γνωστό άσμα που θυμόμαστε όλοι, μόνο μέρες, όπως η χτεσινή.

«Να'τανε Θεέ μου καλύτερα φάρσα, αχ να'τανε Πρωταπριλιά»

Ο συνεργάτης του InVeria.gr Απόστολος Μοσχόπουλος είναι απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας και αρθρογραφεί στην μόνιμη στήλη "Στήλη... Άλατος" κάθε Παρασκευή. 

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο