Αποχετευτικό δίκτυο Δ.Ε. Δοβρά: Η πρώτη ένταξη έργου του Δ. Βέροιας στο Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» είναι γεγονός


Δελτίο Τύπου από Δ. Βέροιας: 

Την ένταξη του αποχετευτικού δικτύου της Δ.Ε Δοβρά στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, η «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ Ε.Ε.Λ. Δ.Ε. ΔΟΒΡΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ» προϋπολογισμού 6.836.965,13€ (χωρίς ΦΠΑ) εγκρίθηκε, αποτελώντας ένα από τα πρώτα έργα που εντάσσονται πανελλαδικά στο νέο πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην: (α) κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακάθαρτων στους οικισμούς Αγίου Γεωργίου και Τριλόφου, (β) κατασκευή εξωτερικών δικτύων για τη μεταφορά, μέσω δύο αντλιοστασίων, των λυμάτων των οικισμών Τριλόφου, Αγίου Γεωργίου και Αγίας Μαρίνας (Δ.Ε. Δοβρά Βέροιας) μέχρι την Ε.Ε.Λ., (γ) προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία της Ε.Ε.Λ. της Δ.Ε. Δοβρά, δυναμικότητας 4.000 ισοδύναμων κατοίκων.

Η πράξη πλαισιώνεται από υποέργο για την παρακολούθηση των εκσκαφών από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας καθώς και υποέργο για την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων της Ε.Ε.Λ.

«Ο Δήμος Βέροιας έχει καταθέσει σειρά προτάσεων για την υλοποίηση σημαντικότατων έργων με αναπτυξιακό χαρακτήρα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών. Πρόκειται για πρώτο έργο που παίρνει σάρκα και οστά, αξιοποιώντας τα κονδύλια του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

«Η κατασκευή και η σύνδεση του δικτύου αποχέτευσης στην Δ.Ε. Δοβρά είναι έργο πνοής, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της περιοχής. Θέλω να συγχαρώ για την προσπάθεια επίτευξης και υλοποίησης μεγάλων έργων τον Τεχνικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΒ, κ. Δημήτρη Δάσκαλο. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Βέροιας εγγυάται τη συνέχιση ανάλογων ενεργειών προς όφελος των δημοτών» σημειώνει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, κ. Στέργιος Διαμάντης.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο