Lockdown τέλος - Καταργούνται sms και περιορισμοί μετακινήσεων από νομό σε νομό - Κυκλοφορία ως τις 00.30


Από την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 η Ελλάδα ανοίγει με ασφάλεια και στον τουρισμό, όπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος την Τετάρτη (12/5) κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπ. Υγείας. 

Επιπλέον, από τις 14 Μαΐου καταργείται στην ουσία και το lockdown και μένει μόνο ο περιορισμός κυκλοφορίας μετά τις 00.30. Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 14 Μαΐου καταργούνται τα sms προς το 13033 και το 13032, ενώ πλέον θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. 

Επίσης: το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14/5 στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, αλλά χωρίς το click-in-a shop ή το click away.

Η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών θα γίνει την Δευτέρα (17/5), των θερινών κινηματογράφων την Παρασκευή (21/5), των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων στις 28/5, ενώ από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Όλο το Μάιο, τέλος, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις στα νησιά, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ διευκρίνισε και τις προϋποθέσεις των υπερτοπικών μετακινήσεων: συγκεκριμένα όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Πληροφορίες από newsit.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο