Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Μηνύματα από Φρ. Καρασαρλίδου, Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας και Κ.Υ. Βέροιας


Μήνυμα της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φρόσως Καρασαρλίδου: «12 ΜΑΪΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ» 

Ενάμιση χρόνο στην μάχη με την Πανδημία έχουν κλονιστεί ανεπανόρθωτα όλα τα Εθνικά Συστήματα Υγείας.  Το Ε.Σ.Υ αντιστέκεται, έχοντας ως στυλοβάτες τους Νοσηλευτές, οι οποίοι μαζί με όλους τους επαγγελματίες υγείας, εργάζονται νυχθημερόν υπηρετώντας με όλες τους τις δυνάμεις τον συνάνθρωπο. Με την κοινωνία σύσσωμη να χειροκροτεί και να αναγνωρίζει τον σπουδαίο ρόλο τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έρχεται  η ώρα του λογαριασμού.

Οι Νοσηλευτές δόθηκαν σε αυτή την μάχη πληρώνοντας οι ίδιοι βαρύ τίμημα, δοκίμασαν τις αντοχές τους χωρίς άδειες ξεκούρασης, εισπράττοντας χειροκροτήματα με πολλά χτυπήματα στην πλάτη. 
Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών έρχεται να υπενθυμίσει τον αγώνα των Νοσηλευτών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και να θέσει όλους τους φορείς προ των ευθυνών τους, ώστε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα εφόδια για την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού, της Υγείας .
Άμεσα λοιπόν χρειάζεται ένα σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει ενέργειες θωράκισης του Νοσηλευτικού ρόλου:
• Μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών για κάλυψη κενών και  αποχωρήσεων 
• Δημιουργία ενιαίου νοσηλευτικού κλάδου 
• Ένταξη στα  ΒΑΕ. Προοπτική εργασίας για 35ωρο
• Μισθολογικές αυξήσεις και κίνητρα παραμονής στο επάγγελμα
• Κρίσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών στην Ν.Υ.
Ο παραπάνω σχεδιασμός για την επόμενη μέρα, που περνά μέσα από την ενδυνάμωση και την αναγνώριση του ρόλου των νοσηλευτών στην πράξη, αποτελεί αναγκαία αλλά και δυνατή συνθήκη για τη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 
Είναι το ελάχιστο χρέος της πολιτείας απέναντι στον Νοσηλευτή και τον Πολίτη.


Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας

Σήμερα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Νοσηλευτή  και με σεβασμό στα δικαιώματα και στην αξιοπρέπεια σαν σκληρά εργαζόμενοι δίπλα στον ασθενή,  τιμούμε έμπρακτα τους νοσηλευτές/τριες  συνδιαμορφώνοντας μαζί ένα προοδευτικό σχέδιο ενίσχυσης και ανασυγκρότησης του ΕΣΥ.
Σήμερα ανανεώνουμε το θεσμικό κοινωνικό συμβόλαιο που αναβαθμίζει τις συνθήκες στελέχωσης, εργασίας και αμοιβής ενώ ταυτόχρονα εγγυάται την προτεραιότητα στην πρόληψη και προαγωγή υγείας στην ΠΦΥ και κοινοτική φροντίδα στη Δημόσια Υγεία.
Οι νοσηλευτές/τριες δεν έχουν ανάγκη μόνο από την αναγνώριση και το χειροκρότημα μας αλλά από την σαφή δέσμευση μας για την επίλυση των δίκαιων και χρόνιων προβλημάτων τους. 
Η δημιουργία ενιαίου Νοσηλευτικού κλάδου
Οι μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών για την κάλυψη κενών θέσεων
Η ένταξη στα ΒΑΕ
ΚΑΙ οι μισθολογικές αυξήσεις και κίνητρα παραμονής στο επάγγελμα 
Είναι πάγια αιτήματα που αποτελούν την αναγκαία και ικανή συνθήκη αναγνώρισης του ρόλου των νοσηλευτών στην πράξη αλλά και της ενίσχυσης του ΕΣΥ.

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ


 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο