Σύσκεψη του Δημάρχου Βέροιας με κλιμάκιο της ΔΕΔΑ Α.Ε. για την πορεία του φυσικού αερίου στο Δήμο


Δελτίο Τύπου από Δ. Βέροιας: Στο γραφείο του Δημάρχου Βέροιας, κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, βρέθηκε την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, κλιμάκιο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε (ΔΕΔΑ) αποτελούμενο από τον Προϊστάμενο Μελετών, Αδειοδοτήσεων και Τεχνικών Προδιαγραφών ΔΕΔΑ, κ. Γρηγόριο Μήτση και τον κ. Φώτη Κυριακόπουλο από το Γραφείο Διαχείρισης Συμβάσεων ΔΕΔΑ. 

Βασικός στόχος της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση του Δημάρχου από στελέχη της εταιρείας σχετικά με την πορεία δημιουργίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Βέροιας.

Τα μέλη του κλιμακίου της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο εγκατάστασης του σταθμού αποσυμπίεσης στην Αγία Βαρβάρα Δήμου Βέροιας, συνοδευόμενα από μηχανικούς του Τμήματος Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας. Πρόκειται για το σημείο το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν από τον Δήμο Βέροιας στην ΔΕΔΑ, με σκοπό να εγκατασταθεί ο Σταθμός Αποσυμπίεσης Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου, απ΄ όπου θα τροφοδοτείται το δίκτυο της Βέροιας.

Η σύμβαση παραχώρησης του χώρου ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Το φυσικό αέριο αναδεικνύεται ως την πιο αξιόπιστη λύση για την ενεργειακή μετάβαση και ο Δήμος Βέροιας συμβαδίζει με αυτήν. Το φυσικό αέριο μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των εξόδων για τα τοπικά νοικοκυριά, να αυξήσει τις θέσεις εργασίας, και να βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής, ενώ αποτελεί μία από τις πλέον αξιόπιστες λύσεις καυσίμου για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή» τόνισε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο