Το θέμα της Γενοκτονίας στο Δ.Σ. Βέροιας - Δίκτυο Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες δημιουργεί η ΚΕΔΕ


Το θέμα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αναφέρθηκε πολλές φορές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας το απόγευμα της Δευτέρας (24/5/2021), με τους δημοτικούς συμβούλους να εκφράζουν τις θέσεις και τις απόψεις του για το θέμα. 

Μάλιστα, στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στην πρόθεση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) να προχωρήσει στην ίδρυση Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές κοινότητες, προκειμένου - πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών - να γίνουν ακόμη περισσότερες προσπάθειες για διεθνοποίηση του θέματος της Γενοκτονίας, με απώτερο στόχο την αναγνώρισή της από την διεθνή κοινότητα. 

Ειδικά μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Αρμένικης Γενοκτονίας, θεωρείται πως είναι μια ευνοϊκή συγκυρία για το θέμα. 

Μεταξύ άλλων αναφορών, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Προτεραιότητα στον Πολίτη" Κυριάκος Θεοδωρίδης για ακόμη μία φορά σημείωσε πως το θέμα πρέπει να προσεγγίζεται με προσοχή και να μην γίνεται διαχωρισμός της γενοκτονίας των ποντίων από τις θηριωδίες και σε βάρος των υπόλοιπων Ελλήνων της Ανατολής.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Τσαχουρίδης σημείωσε πως το θέμα της Γενοκτονίας δεν έχει αντιμετωπιστεί ενιαία, τόσο από την κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και από τα ποντιακά σωματεία, που είναι διασπασμένα. 

Μεγαλύτερης τιμή στην μνήμη της Γενοκτονίας είναι ο αγώνας για να μην ξαναγίνουν γενοκτονίες, είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιώργος Μελιόπουλος.

Στο θέμα αναφέρθηκαν επίσης οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων, Γεωργία Μπατσαρά, Παύλος Παυλίδης, Αντώνης Μαρκούλης και Δημήτρης Τσανακτσίδης, καθώς και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο