Βέροια: Αναδείχθηκε η γέφυρα Καραχμέτ μετά από τον καθαρισμό της βλάστησης στον Τριπόταμο


Δελτίο Τύπου από Δ. Βέροιας: 

Στον καθαρισμό του υπαίθριου χώρου δίπλα στον ποταμό Τριπόταμο, από το ύψος της Γέφυρας Χάβρας (περιοχή Ολγάνου) μέχρι την Γέφυρα του Σταυρού (Μαρίφ), προχώρησαν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος - Καθαριότητας - Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας.

Στόχος της ενέργειας ήταν η ανάδειξη και η προβολή της ομορφιάς και της αρχιτεκτονικής της ιστορικής Γέφυρας Καραχμέτ, απ’ όπου απομακρύνθηκε η άγρια βλάστηση.

Το προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος καθάρισε τον όγκο των απορριμμάτων που «ξέχασαν» δημότες ενώ παράλληλα έκοψε ανεπιθύμητα χόρτα σε μήκος 1.065 μέτρων, τα οποία εμπόδιζαν τη διέλευση.

Επισημαίνεται ότι η προσπάθεια για την απομάκρυνση απορριμμάτων που βρίσκονται στην κοίτη του ποταμού Τριποτάμου θα συνεχιστεί.

«Η προσέγγιση του σημείου από τους συμπολίτες μας που τυχόν θα επισκεφθούν τον χώρο θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή γιατί σίγουρα δεν πρόκειται για μία απλή βόλτα στην πόλη. Δίπλα μας είναι το ποτάμι» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ο Δήμος Βέροιας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εφαρμόζουν τους κανόνες προστασίας της φύσης, να παίρνουν μαζί τα απορρίμματά τους και να τα αποθέτουν σε κοντινούς κάδους ώστε να αποφεύγεται η υποβάθμιση του περιβάλλοντος. 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο