Βέροια: Κοινόχρηστοι χώροι και Υ.Ε. καταστήματα - Χρειάζεται ανανέωση αδειών και σωστή συμπεριφορά


Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 ο Εντεταλμένος για την Δημοτική Αστυνομία Βέροιας Δημοτικός σύμβουλος Στάθης Κελεσίδης, η Προϊσταμένη Ελέγχου Δημοτικής Αστυνομίας Ελένη Σιακαβάρα και ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Βέροιας Κώστας Σαμανίδης συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την εφαρμογή σωστής χρήσης των κοινόχρηστων χώρων και των έκτακτων υγειονομικών  μέτρων της πανδημίας. Μάλιστα, επισκέφθηκαν καταστήματα και συζήτησαν σχετικά και με ιδιοκτήτες. 

Παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας ενημερώνει όλους τους  ιδιοκτήτες Κ.Υ.Ε., που χρησιμοποιούν κοινόχρηστο χώρο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων (πεζόδρομο-πεζοδρόμιο), να προβούν άμεσα στην ανανέωση-έκδοση της άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 6 παραγ.1 του υπ’αρίθμ.188/2015 Κανονισμού Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Βέροιας, του Ν.4483/2017(άρθρο 55), του άρθρου 60 του Ν.4795/2021. 

Επιπλέον επισημαίνεται ότι η χρήση του κοιν/στου χώρου, πρέπει να περιορίζεται στα τετραγωνικά μέτρα που αναγράφεται στην άδεια, ώστε να υπάρχει ελεύθερη διέλευση των πεζών και ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
 
Παράλληλα πρέπει να τηρηθούν σύμφωνα με το ΦΕΚ 1814/29-4-2021 από τους ιδιοκτήτες των Κ.Υ.Ε., τους εργαζόμενους και από τους πελάτες, τα έκτακτα μέτρα προστασίας της  Δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περεταίρω διασποράς του κορωνοϊού.

Στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο