Γιατί "ξυρίζουν" τον 37χρονο ιερέα με το βιτριόλι - Έκρυβε κοκαΐνη σε... απόκρυφα σημεία!


Ο 37χρονος καθηρημένος ιερέας που σόκαρε με την αποτρόπαια πράξη του το πανελλήνιο δεν ήταν άγνωστος στις αρχές... 

Συγκεκριμένα, από το 2014 έως το 2018 υπηρέτησε αρχικά στον χωριό Αγ. Βαρβάρα Βέροιας (όπου έφυγε κακήν κακώς μετά από απαίτηση του ποιμνίου) και μετά από μια περίοδο αργίας υπηρετούσε στο χωριό Καλοχώρι του Δ. Αλεξάνδρειας, από όπου έφυγε και πάλι, αυτή τη φορά λόγω σύλληψής του από την αστυνομία για νακρωτικά. 

Η καταγωγή του ήταν από τις Σέρρες, αλλά είχε χειροτονηθεί σε μητρόπολη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στην Αφρική... 


Έκρυβε κοκαΐνη στα... σκέλια του

Τον Ιούνιο του 2018 αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, οι οποίοι είχαν ενημέρωση για την δράση του 34χρονου τότε αρχιμανδρίτη, προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο και διαπίστωσαν ότι είχε κρυμμένα στα γεννητικά του όργανα 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης... Πίστευε ότι θα σεβόταν στο σχήμα του και θα τον έψαχναν...

Τότε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της περιόδου, είχε επικαλεστεί "στιγμής αδυναμίας" και ότι ήταν για προσωπική του χρήση τα ναρκωτικά. 

Ωστόσο, το θέμα δεν θα μπορούσε να μείνει έτσι από εκκλησιαστικής πλευράς. Ο ιερέας παραπέμφθηκε στα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα και πέρασαν 3 χρόνια ώσπου να κριθεί δευτεροβάθμια η καθαίρεσή του (και ο... μισθός του!). 


Έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει για να ασκήσει πίεση

Μάλιστα, ένα πριν το τραγικό συμβάν με το βιτριόλι, περί τα μέσα Μαΐου 2021, ο εν λόγω καθηρημένος ιερέας είχε απασχολήσει και πάλι τις αστυνομικές αρχές, απειλώντας μέσα από τα social media ότι θα αυτοκτονήσει αν προχωρούσε το Συνοδικό δικαστήριο στην καθαίρεσή του. 

Μάλιστα, συγγενικό του πρόσωπο (ή ο ίδιος - όπως έχουμε βάσιμες υποψίες) είχε καλέσει στο InVeria.gr και ήθελε να "προωθηθεί" το θέμα με την υποτιθέμενη απόπειρα αυτοκτονίας και μάλιστα το πρόσωπο που είχε επικοινωνήσει μαζί μας ισχυριζόταν ότι θα πάει για... προανάκριση στα δικαστήρια ο Μητροπολίτης και συνεργάτες του, λόγω της παραπομπής του ιερέα στα συνοδικά δικαστήρια και της ταλαιπωρίας που υπέστη! 

Βεβαίως, έπειτα από το σχετικό ρεπορτάζ πληροφορηθήκαμε για τον... βίο του εν λόγω ιερέα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε να συμπεριφερθεί τόσο βάναυσα. 


Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ιερώνυμο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον οποίο εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.

Ο Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο