Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου Π. Παυλίδη: Κριτική, απολογισμός και "φόρτσα" για την επόμενη μέρα από τον επικεφαλής των "Συνδημοτών"


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης (15/6/2021) ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Βέροιας "Συνδημότες", Παύλος Παυλίδης, κατά τη διάρκεια της οποίας άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή και την "συνδιοίκηση", έκανε απολογισμό των δράσεων της παράταξής του και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. 

Ο κ. Παυλίδης ήταν χειμαρρώδης και αναφέρθηκε σε μια ευρεία σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο, μίλησε ακόμη και για "σκανδαλάκια", ρουσφέτια και "εμπορικές συμφωνίες", κατηγόρησε τις παρατάξεις που διοικούν για έλλειψη οράματος και πολλά άλλα. 

Ο επικεφαλής των "Συνδημοτών" ερωτήθηκε από το InVeria.gr και για ένα θέμα που δεν έθιξε στην εισαγωγική του τοποθέτηση, την "αναζωπύρωση" του καταυλισμού ρομά στο Εργοχώρι Βέροιας. Απαντώντας ο κ. Παυλίδης ήταν απόλυτος: "Όταν γίνουμε δημοτική αρχή οι ρομά θα απομακρυνθούν και ο χώρος θα αποδοθεί στους ιδιοκτήτες του". Όταν του ζητήθηκε να πει κάτι παραπάνω για τον τρόπο που αυτό θα μπορούσε να γίνει (αφού τόσα χρόνια δεν έγινε), απάντησε πως εάν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα μπορούν να γίνουν, με την ενεργοποίηση της δημοτικής αστυνομίας, την συνδρομή της αστυνομίας κλπ. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η απάντησή του σχετικά με το εάν επιθυμεί την στήριξη της ΝΔ για τις επόμενες εκλογές. Αφού ξεκαθάρισε πως γενικά δεν θεωρεί ότι τα κόμματα πρέπει να εμπλέκονται άμεσα στην αυτοδιοίκηση και υπογράμμισε ότι δεν είναι γραμμένος στη ΝΔ αλλά είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, σχολίασε πως για την ΝΔ η πιο κατάλληλη και ενδεδειγμένη επιλογή της για στήριξη στο Δήμο Βέροιας θα ήταν οι "Συνδημότες".

Αναλυτικά όσα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Παυλίδης:
 
Ήταν στις προθέσεις μου με την συμπλήρωση έτους να βρεθούμε να τα πούμε και να κάνουμε μια αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε. Όμως το πρόβλημα του κορωνοϊού μας υποχρέωσε να αλλάξουμε ελαφρώς τον σχεδιασμό. Πλέον αναφερόμαστε σε σχολιασμό διετίας σχεδόν.
Νομίζω ότι λογικό είναι να κάνω μια γενική τοποθέτηση για τα όσα μεγάλα, αλλά και μικρά ιδιαίτερης  αξίας      έλαβαν χώρα τα χρόνια  που πέρασαν. Ακολούθως να θέσετε όποιες ερωτήσεις θεωρείτε ότι θα αποσαφηνίσουν τυχόν ασάφειες των λεγομένων μου και έπειτα σε μια χαλαρή συζήτηση να ακούσω και εγώ τις δικές σας απόψεις. Παρακολουθείτε τα δημοτικά δρώμενα, έχετε άποψη για αυτά, κέρδος θα έχω να σας ακούσω και θα το ήθελα ειλικρινά. 

Ξεκινάμε με την  περίφημη  "Συνεργασία".
Ακολουθώντας τη ροή των γεγονότων, πρέπει να ξεκινήσω από μια μελανή σελίδα για τον Δήμο μας, για το πολιτικό ήθος ορισμένων παρατάξεων που εκλέχτηκαν και που λόγω εκλογικού νόμου, επέλεξαν κατά τρόπο απρεπή και πολιτικά επιλήψιμο να "συνεργαστούν". Η συνεργασία αυτή, χαρακτηρίστηκε από την κοινωνία ως  μια απολύτως προσβλητική  για τους μετέχοντες " εμπορική συμφωνία". Εννοώ ότι  στηρίχτηκε στην συμφωνία για  "θέσεις" και όχι σε κοινό πρόγραμμα υλοποίησης . Ο δε κυνισμός της ανακοίνωσης του Δημάρχου άφησε άφωνους και τους πλέον φίλα προσκείμενους.   Ανέφερε  επί λέξει..."θα υπάρξει λοιπόν μια συνεργασία με την παράταξη  της κας Μπατσαρά...αυτό θα φανεί και λίγο αργότερα όταν θα ανακοινώσω τους Αντιδημάρχους...". Ακολουθεί η ακριβής περιγραφή των όσων έλαβαν χώρα από την  κα. Μπατσαρά, παρόντος του Δημάρχου και χωρίς την παραμικρή ένσταση. "Για αυτό και αποδεχτήκαμε την πρόταση του δημάρχου να συνεργαστούμε και επειδή η συνεργασία σημαίνει και ανάληψη ευθύνης, σημαίνει και άσκηση διοίκησης, για αυτό και αποδεχτήκαμε την επιλογή  δύο Αντιδημάρχων από την παράταξή μας και δύο προέδρων νομικών προσώπων". 
Όπως είναι πλέον φανερό, λείπει εντελώς από μέρους του Δημάρχου και η παραμικρή  σκέψη για καταγραφή κοινών οραμάτων υλοποίησης. Όλα για το προσωπικό όφελος σε βάρος του Δήμου. Οι άλλοι συναινούντες στην "πολιτική (;) δοσοληψία", λησμόνησαν τις πολιτικές ενστάσεις που έθεταν προ των εκλογών, τα καταγγελτικά κείμενα που έγραφαν, την "ανικανότητα του Δημάρχου" που ανέφεραν και αποδέχτηκαν τον πολιτικό διασυρμό τους, μετρώντας τα "έχουν λαμβάνειν"...     Έχουμε και στο παρελθόν αναφέρει συνεργασίες προβληματικές, αλλά αυτή την κυνικότητα και τον ευτελισμό κάθε ίχνους δεοντολογίας, δεν την είδαμε ποτέ.
Ήταν μια μελανή περίοδος που έπληξε το κύρος των στελεχών της αυτοδιοίκησης. Φοβάμαι ότι η μομφή έπεσε επί δικαίων και αδίκων, αμαυρώνοντας την εικόνα του συνόλου των εμπλεκομένων με τα "κοινά". Ήταν η πρώτη γεύση για τα όσα τραγικά θα ακολουθούσαν και τα οποία οδήγησαν στην σημερινή κωμικοτραγική εικόνα των παρατάξεων που συγκυβερνούν τον τόπο.

Βιολογικός.
Το επόμενο διάστημα ήλθε στο φως η τραγική ιστορία του βιολογικού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας. Θα ήθελα πριν περιγράψω το πρόβλημα και παρουσιάσω τα στοιχεία, να σας ενημερώσω ότι το φθινόπωρο κατατίθεται ο σχετικός φάκελος στον Εισαγγελέα Διαφθοράς για τα περαιτέρω. 
Ακούστε για την ώρα τα προφανή παράδοξα.
Υπήρξε στον Δήμο μας, ισχυρίστηκαν και επιμένουν μέχρι και σήμερα,  επιστήμονας-εργολάβος, ο οποίος δηλώνει ανερυθρίαστα ότι ανακάλυψε κάποιους μικροοργανισμούς που "εξαφανίζουν" τη λυματολάσπη!!! Όπως το ακούτε. "Εξαφανίζουν τη λυματολάσπη"!!Παγκόσμια ανακάλυψη που μένει ανεκμετάλλευτη και που αν αληθεύει, κινδυνεύει πλέον η υφήλιος από τους ανωτέρω μικροοργανισμούς. Διότι  μεγάλη συγκέντρωση αυτών θα μπορούσε, κατά τη θεωρία του επιστήμονα-εργολάβου, να "εξαφανίσει" και  τον πλανήτη, ο οποίος είναι ύλη!
Υπήρξε επίσης δημόσια αποκάλυψη κειμένου-καταγγελίας για τα  όσα τραγικά συνέβησαν στον βιολογικό, υπογεγραμμένη από τον Γενικό Διευθυντή της επιχείρησης κ Αχτσή και τον αρμόδιο υπάλληλο ελέγχου των πεπραγμένων στον βιολογικό κ.Μπίσμπα. Αναφέρονται με σαφήνεια και καθαρότητα σε «εγκληματικές» περιβαλλοντικές επιπτώσεις και θηριώδης οικονομικές επιβαρύνσεις του Δήμου (στην πενταετία η ΔΕΥΑ Βέροιας πλήρωσε 250.000 ευρώ παραπάνω από την προηγούμενη πενταετία και ενώ υπήρχε η δέσμευση για λιγότερα και μάλιστα όταν η ΔΕΗ είχε μειώσει τα τιμολόγια) από τον ανωτέρω επιστήμονα-εργολάβο. Η ολοκλήρωση της τραγωδίας ήταν ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο εκλήθη για εξηγήσεις, όχι ο Γενικός Διευθυντής, όχι ο αρμόδιος υπάλληλος, όχι η υπηρεσία, αλλά ο επιστήμονας!!!
Επιπλέον, μετά τις καταγγελίες που είδαν μάλιστα και το φως της δημοσιότητας, μετά τις επισημάνσεις των υπηρεσιακών παραγόντων περί εγκληματικής περιβαλλοντικά συμπεριφοράς και περί οικονομικής επιβάρυνσης πέραν των συμφωνηθέντων, αντί να διακοπεί η συνεργασία, τρεις μέρες πριν την παράδοση στην νέα διοίκηση, υπογράφτηκε νέα σύμβαση παραχώρησης του συνόλου του βιολογικού! Το δε σημαντικότερο, όλως περιέργως και μετά την ανάθεση ολόκληρου του βιολογικού, έπαψε να έρχεται λυματολάσπη από άλλους δέκα περίπου Δήμους και άλλες τόσες βιομηχανίες... Γιατί άραγε;
Δικαιούμαι λοιπόν να υποθέσω ότι υπάρχει κάτι που κρατάει τον Γενικό Διευθυντή, τον Τεχνικό Διευθυντή, τον Δήμαρχο; Δεν εμπλέκω τον αρμόδιο υπάλληλο, διότι αυτός εκλήθη να εξηγήσει άλλα,  δηλαδή αν μίλησε σε δημοσιογράφο για το θέμα! Εν έτει  2020!!!! Απειλήθηκε με ότι αυτό σημαίνει!

Δικαστική διένεξη.
Εν τω μεταξύ, έλαβαν τέλος στις αίθουσες των δικαστηρίων οι αχαρακτήριστες (για να μην πω κάτι ποιο βαρύ) καταγγελίες περί ανομιών μου, οι οποίες φυσικά στόχευαν στο να αμαυρωθεί η εικόνα μου στην κοινωνία. Ήταν μια καθαρή απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα,  με απώτερο προφανή σκοπό το να κερδίσουν οι καταγγέλλοντες τις εκλογές. Γεγονός που στον τελικό του σκοπό επιτεύχθηκε βέβαια. Όμως ήλθε ο χρόνος της απόδοσης δικαιοσύνης. Στο αμέσως επόμενο διάστημα ακολουθεί η τιμωρία των φυσικών αυτουργών σε πρώτη φάση. Θα είμαι αμείλικτος με όσους με διέσυραν, δεν το συνήθισα, είναι η πρώτη μου φορά που θα ζητήσω με τέτοιο πάθος την τιμωρία των ενόχων, γιατί δεν δίστασαν να με συκοφαντήσουν χωρίς να σκεφτούν ούτε την οικογένειά μου. Επιχείρησαν να σπιλώσουν  βάναυσα και με ψεύδη εν γνώσει τους την προσωπικότητά μου. Πολύ λυπάμαι που οι ηθικοί αυτουργοί για την ώρα μένουν αλώβητοι! Έρχεται όμως η ώρα τους. Αυτοί που σήμερα  κρύβονται τρέμοντας πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς, θα τιμωρηθούν στις εκλογές που έρχονται όπως άλλωστε τους αξίζει, για να περάσουν στον φυσικό τους χώρο. Στον χώρο της ανυπαρξίας στον οποίο οδηγούνται οι συκοφάντες...
Δύσκολη περίοδος που άφησε σημάδια... Θα λάβουν απάντηση άπαντες...Υπάρχει θεός...

Γέφυρα Κούσιου.
Ακολούθησε μια μακρά περίοδος ετών μηδενικών αποδόσεων, ο Δήμος απλώς παρακολουθούσε τις εξελίξεις, ο Δήμαρχος μοιραίος και άβουλος κατά τον ποιητή, ήταν απλώς παρακολουθητής των γεγονότων, μέχρι που επιτέλους ένα έργο δεκαετίας, μετά από αλλεπάλληλες  αναβολές και προσαυξήσεις έφτασε στο τέλος. Ήταν η γέφυρα που έγινε το σύμβολο της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής, η γέφυρα των αείμνηστων αδελφών Κούσιου. Εντάσσεται παρά τις καθυστερήσεις και τις αστοχίες στα θετικά της Δημοτικής Αρχής. Μιλάμε για ένα έργο που ταλάνισε τον τόπο, διέσυρε την αυτοδιοίκηση και τα στελέχη της, απογοήτευσε τους δωρητές οι οποίοι δεν είδαν το έργο πριν εγκαταλείψουν τον μάταιο κόσμο και γελοιοποίησε κάθε έννοια δημόσιας δέσμευσης. Υπενθυμίζω ότι το έργο αυτό, ολοκληρώθηκε σε δηλώσεις τουλάχιστον δέκα φορές. 
Δεν θέλω να ακυρώσω το μόνο ίσως θετικό της διοίκησης, όμως για λόγους πληρότητας στην περιγραφή του γεγονότος, θέλω να γνωρίζετε ότι και σήμερα είναι ελλιπές! Όπως το ακούτε. Απαιτούνται η τακτοποίηση των πρανών και η σύνδεση με την πόλη με διάνοιξη δρόμων για την ασφάλεια των πολιτών. Λεπτομέρειες θα μου πείτε για την Δημοτική Αρχή.  
Και κάτι ακόμη πιο σημαντικό. Παρά τις πιεστικές ερωτήσεις μελών της παράταξής μας, αρνούνται να δώσουν τον τελικό οικονομικό απολογισμό του έργου. Θα πρόκειται για σκάνδαλο αν ξεκίνησε με μια λογική κατασκευής περί τα δυο εκατομμύρια και κατέληξε πάνω από τέσσερα... Κρατήστε μια σημείωση... Θα το δούμε στο άμεσο μέλλον. Ας το εγγράψουμε λοιπόν  στα θετικά, παρά τις ελλείψεις...

Πανδημία.
Στην πορεία είχαμε την γνωστή περιπέτεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η κρίση του συστήματος σε επίπεδο υφηλίου και φυσικά η επίπτωσή της στον δικό μας Δήμο, ήταν μια απίθανη περίοδος "αιτιολογημένης" αδράνειας. Απλώς πληρώνονταν για να παρακολουθούν από τους δέκτες της τηλεόρασης τις ανακοινώσεις και να αιτιολογούν την προκλητική τους αδράνεια κρυπτόμενοι πίσω από την εθνική κρίση. Δήμαρχος και συμπλέουσα  επικεφαλής της δήθεν αξιωματικής αντιπολίτευσης κα Μπατσαρά, είχαν τον ρόλο του Χαρδαλιά. Σε κάθε Συμβούλιο μας ενημέρωναν για επαλήθευση των ήδη ανακοινωθέντων, για κρούσματα, θανάτους και μέτρα, για να έχουν κάτι να πουν στα προ ημερήσιας...
Την ίδια εποχή επιχειρήσαμε να αφυπνίσουμε την Διοίκηση με το να προτείνουμε μια σειρά από μέτρα που έπρεπε να  λάβουμε ως Δήμος, στηρίζοντας τόσο τους ανθρώπους που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή, όσο και αυτούς τους μικροεπιχειρηματίες που πλήττονταν από την πανδημία. Η απάντηση ήταν μόνιμη και αυστηρή μέσα στην άγνοιά τους. "Είναι παράνομα αυτά". Έκπληκτοι διαβάσαμε στην συνέντευξη του Δημάρχου στην καλή εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ προ ημερών να λέει "Προχωρήσαμε στην απαλλαγή του τέλους καθαριότητας, στην μείωση δημοτικών τελών κατά 50% για τα τραπεζοκαθίσματα, η ΔΕΥΑΒ πάγωσε τις σφραγίσεις παροχών λόγω χρεών κλπ..." Παράνομα μάλλον, όπως καταλαβαίνετε...

Απόστολος Παύλος.
Επικίνδυνη προχειρότητα χαρακτήρισε τη Δημοτική Αρχή, όταν έφερε επιπόλαια και χωρίς προηγούμενη μελέτη και σύνταξη ολοκληρωμένης  πρότασης, το θέμα της διάθεσης  του Δημοτικού Σχολείου στην Μητρόπολη και της ένταξης στην περιουσία του Δήμου του μεριδίου του πάρκινγκ που ανήκε στην Μητρόπολη. Η επιπολαιότητα αυτή, έδωσε το δικαίωμα και ορθώς, σε συμπολίτες μας να μιλήσουν για αδιαφάνεια, προχειρότητα, μυστικές συμφωνίες, ενδεχόμενη ζημία του Δήμου. Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση που περιλάμβανε την συνολική αναβάθμιση μιας ολόκληρης ενότητας, (Παπάκια, Βήμα Αποστόλου Παύλου, Πλατεία Ωρολογίου, Κοίτη Τριποτάμου) εντάσσοντας στην αναβάθμιση αυτή και την ανταλλαγή, επιμένοντας όμως ότι οι τελικές αποφάσεις για να ληφθούν, πρέπει να υπάρξει οικονομική μελέτη αποτίμησης των αξιών των ανταλλάξιμων και με βάση αυτή την αποτίμηση να γίνουν οι όποιες συζητήσεις. Τονίσαμε δε ότι στην επιτροπή των συζητήσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών (Δήμος, Μητρόπολη) είναι καλό να υπάρχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων. Την δε τελική πρόταση να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εκτενή τοποθέτηση συμβούλων αλλά και πολιτών. Το θέμα λίγες μέρες μετά την εισαγωγή του, αφέθηκε στο έλεος του θεού. Έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν ακούστηκε τίποτε σχετικό. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος στρατηγικός σχεδιασμός και οι όποιες δράσεις να εντάσσονται στην λογική αυτού.

Αγρόκτημα Ριζωμάτων.
Επόμενο φιάσκο της Δημοτικής Αρχής η γνωστή από την δημόσια αλληλογραφία διεκδίκηση αγροτικών εκτάσεων από  κατοίκους   των Ριζωμάτων. Οι πολίτες αυτοί, προ ετών αγόρασαν από Τουρκαλβανούς έκταση αγροτική με δάνειο που πήραν από τράπεζα. Τον καιρό εκείνο και για εθνικούς λόγους η πολιτεία σε κάθε τέτοιου τύπου αγορά, έγραφε στα συμβόλαια ότι το 20% δύναται η πολιτεία να το απαιτήσει ως κρατική περιουσία. Παρά τον όρο όμως ουδέποτε διεκδίκησε ή πήρε το ποσοστό αυτό. Αντιθέτως προσυπέγραφε σε αγοραπωλησίες ιδιωτών των αγροκτημάτων αυτών σε ποσοστό 100%. Μάλιστα οι κάτοικοι και οι κληρονόμοι αυτών, έλαβαν επιδοτήσεις και φορολογήθηκαν με δικαίωμα απόλυτο επί του αγροκτήματος. Όταν ήλθε η ώρα της καταγραφής των αγροκτημάτων υπηρεσιακοί παράγοντες ακολουθώντας το γράμμα του νόμου, αποφάνθηκαν ότι οι κληρονόμοι δικαιούνται μικρότερο ποσοστό. Τοπικός Δημοτικός Σύμβουλος βρήκε την ευκαιρία να κηρύξει ανένδοτο αγώνα ,αγνοώντας τα πλήρη στοιχεία, με μόνο προφανή σκοπό να δεσμεύσει ψήφους για τις επόμενες εκλογές. Αν δεν ήταν τραγικό θα ήταν για γέλια. Αναζητήσαμε στοιχεία, ενέργεια που έπρεπε να κάνει η Δημοτική Αρχή και ανακαλύψαμε ότι υπήρχαν αποφάσεις του Δημοσίου που δικαίωναν τους πολίτες σε χρόνους προγενέστερους και για πάνω από μία φορά. Ο Δήμαρχος χωρίς να μπει στον κόπο να μελετήσει τα έγγραφα που παρουσίασε η αντιπολίτευση, είχε το θράσος και την απρέπεια να επιμείνει στο δίκιο της πολιτείας, εμπλέκοντας τους πολίτες σε μια ταλαιπωρία άνευ λόγου, για να μην αποδεχτεί ότι ολιγώρησε. Δεν ήθελε να γίνει χρήση των εγγράφων που εμείς παρουσιάσαμε και που εμμέσως αναδείκνυαν την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής. Συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες,  μάλιστα ανέβηκε στα Ριζώματα και μίλησε για το θέμα. Τι αποκαλύφτηκε αμέσως μετά; Ότι δεν γνώριζε καν τι αφορούσε το θέμα! Ναι, ο Δήμαρχος μιλούσε για τη δασική έκταση, ενώ η απαίτηση των υπηρεσιακών παραγόντων αναφερόταν στα αγροκτήματα!  Η λύση που προτείναμε λοιπόν ήταν, αντιπροσωπεία του Δήμου και των αγροτών, αφού ενημερώσουμε διεξοδικά το πολιτικό προσωπικό του τόπου μας και ιδιαίτερα τον σε νευραλγική θέση ευρισκόμενο Υφυπουργό μας Απόστολο Βεσυρόπουλο, να ζητήσουμε την πολιτική επίλυση του θέματος με μια σχετική τροπολογία.. Δυστυχώς, ο αρρωστημένος εγωισμός του Δημάρχου και η φαιδρή αντίληψη κάποιων για αντάρτικα εν έτει 2021, είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στον δρόμο για επίλυση του θέματος.
Εν κατακλείδι, αν δεν εισακουστούν οι απλές και λογικές επισημάνσεις μας για λύση του θέματος με πολιτικά μέσα και συνεχιστούν οι ανοησίες περί επαναστατικών μεθόδων, εμείς μεν ως Δήμος θα γελοιοποιηθούμε απλώς, οι δε αγρότες θα συνεχίσουν να έχουν για χρόνια έναν βραχνά. Τώρα είναι η ευκαιρία να λυθεί δια παντός το θέμα.

Κλειστό  Γυμναστήριο ή Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων
Παρακάμπτω μια σειρά θεμάτων για να περάσω στο τελευταίο σημαντικό θέμα που ανέκυψε και που δείχνει ολοκάθαρα την ανικανότητα αλλά και την διαστρέβλωση που επιχειρείται σκοπίμως από την Δημοτική Αρχή. 
Ο Δήμαρχος κατέθεσε πρόταση στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και ζήτησε την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στον χώρο δίπλα από το Νέο Διοικητήριο. Μόνος του. Σημειώστε χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου!!!
Εμείς αντιπροτείναμε την μεταφορά των Υπεραστικών Λεωφορείων στον επίμαχο χώρο και αιτιολογήσαμε δημοσίως την πρότασή μας. Επιπρόσθετα ζητήσαμε σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με την συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης και με τη λογική της χάραξης χρήσης όλων των διαθέσιμων χώρων και όχι μόνο του συγκεκριμένου, έναν σχεδιασμό δεκαετίας και πλέον, ώστε να έχουμε μια γενική εικόνα της βούλησης της κοινωνίας και πάνω σ αυτό το σχέδιο να εντάξουμε τις δράσεις μας.
Εκεί άρχισε ένας πόλεμος χυδαιότητας και διαστρέβλωσης απόψεων.
Αρχικά ο Δήμαρχος είναι εκτελεστικό όργανο και δεν δικαιούται να δεσμεύει το Δημοτικό Συμβούλιο με την προσωπική του άποψη. Δέσμευσε τον Δήμο παράνομα σε μια επιλογή, που όχι μόνο δεν είχε την έγκριση της κοινωνίας, δεν είχε καν την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου οργάνου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.
Άφησε χυδαίους υπαινιγμούς σε ότι αφορά την πρότασή μας, ότι δήθεν ελήφθη με γνώμονα του οικονομικό συμφέρον της επιχείρησής μου. Είναι τόσο δε άσχετοι και ελλειμματικοί, που δεν γνωρίζουν ότι τα Αστικά κινούνται εντός της πόλης και των όμορων περιοχών και έτσι δεν έχει νόημα το να είναι η θέση στάθμευσης σε κάποιο σημείο. Είναι το ίδιο όπου και αν ορίσουν χώρο στάθμευσης. Τα Υπεραστικά έρχονται από ολο τον Νομό καθως και από άλλους Νομούς και η επιλογή σταθμού "μεταφόρτωσης επιβατών" έχει λόγο να είναι εκτός πόλης για προφανείς λόγους. Στην περίπτωσή μας ήταν  και είναι ο ιδανικός χώρος. Μόλις λίγα μέτρα από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού, που σημαίνει είσοδο-έξοδο των Υπεραστικών Λεωφορείων με μηδενική επιβάρυνση του κυκλοφοριακού της πόλης μας. Ασφάλεια λόγω μεταφοράς της αστυνομίας σε όμορο χώρο. Εξυπηρέτηση των πολιτών του Νομού, καθότι εκεί θα μεταφερθούν  σταδιακά το σύνολο των υπηρεσιών του τόπου μας, με την κατασκευή του Νέου Διοικητηρίου. Τέλος σε ότι αφορά την επιχείρηση που είμαι πρόεδρος, την επιχείρηση  των Αστικών, είτε σταθμός Υπεραστικών γίνει, είτε κλειστό Γυμναστήριο, θα απαιτηθούν οι ίδιες θέσεις στάθμευσης των αστικών Λεωφορείων για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Τουλάχιστον ο κόσμος αντιλήφτηκε ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να γίνει ένας σύγχρονος Σταθμός λεωφορείων.
Αναφορικά με τα οικονομικά δεν θα γίνει τίποτα διαφορετικό από την μορφή με την οποία  δόθηκαν χώροι  και σε  άλλες πόλεις που μετέφεραν τους σταθμούς τους εκτός πόλεων κι από αυτά που προβλέπει η νομοθεσία.

Αποπομπή πρώην Αντιδημάρχου Παλουκίδη και κάλυψη Αντιδημάρχου Παπαδόπουλου.
Τελευταία είχαμε το θέμα της τοποθέτησης του πρώην Αντιδήμαρχου Παλουκίδη. Σημειώστε ότι ο κ. Παλουκίδης ξεκίνησε να μιλά για τα οικονομικά στοιχεία της επταετίας διαβάζοντας αποσπάσματα από περιοδικό και αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Θα είχε μια αξία να ερωτηθεί και για τα υπόλοιπα στοιχεία που απαρτίζουν ένα στρατιωτικό καθεστώς. Ελευθερία λόγου, αξιοκρατία στις επιλογές, ελευθεροτυπία, διώξεις, βασανιστήρια. Ίσως η τοποθέτησή του να εξέπληττε ακόμη και αριστερούς. Όμως επιλέχτηκε η απλή λύση της αυστηρότερης ποινής, για να σταματήσουν οι αντιδράσεις.  
Ο κ Παπαδόπουλος όμως, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου, υπεραμύνθηκε ενός συνθήματος περί επάρατης δεξιάς, που στις μέρες μας δεν είναι απλώς ξεπερασμένο, είναι και αναχρονιστικό και διαιρεί. Σε μια εποχή που τα τείχη έπεσαν. Απόδειξη οι δεκάδες προσχωρήσεις στελεχών του Πασοκ στην Νέα Δημοκρατία, οι συνεργασίες των δύο κομμάτων και τελευταία η απολίτικη έστω  συνεργασία στον Δήμο μας.
Όμως δεν αποπέμφθηκε αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία με το ψηφοδέλτιο που στήριξε η Νέα Δημοκρατία τοπικά, δεν στηρίζεται σε ισοτιμία,  δεν στηρίζεται σε σεβασμό της πολιτικής διαφορετικότητας, δεν στηρίζεται στα ίσα για όλους, αλλά είναι μια απλή συμφωνία "θέσεων" και τίποτε πέραν αυτού.
Σχέδιο ΙΡΙΔΑ.
Δηλώνει επίσης ανυποψίαστος ο Δήμαρχος στην συνέντευξή του "Δουλεύουμε πολύ με τη χρηματοδότηση του ψηφιακού μετασχηματισμού από το ΕΣΠΑ....Και καταλήγει:  Η ΙΡΙΔΑ πέραν της λειτουργικότητας των δημοτικών υπηρεσιών του Δήμου, συμβάλλει στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος  με την οικονομία σε χαρτική ύλη. Πέραν αυτού ο Δήμος κάνει πολλά σχετικά με την ψηφιακή πολιτική, όπως ηλεκτρονικά ραντεβού, η διεκπεραίωση υποχρεώσεων ηλεκτρονικά κλπ..."
Ξέρετε ποιο είναι το τραγελαφικό; Τον εξοπλισμό αυτό τον έχουμε στον Δήμο από το 2018 γιατί τον αγόρασαν αυτοί, κόστισε 9.200 ευρώ και μάλιστα πληρώσαμε και χίλια ευρώ για εκπαίδευση προσωπικού!!! Ο εξοπλισμός αυτός παραμένει δύο και πλέον χρόνια στα υπόγεια αναξιοποίητος, η πολιτεία σήμερα ανησυχώντας για την υστέρηση επιβάλλει την εφαρμογή και οι δικοί μας αυτοδιοικητικοί δεν γνωρίζουν τι έχουν!!! 
Αυτός ο άνθρωπος δικαιούται να μιλάει για αναξιοπιστία; Για ποια χρηστή Διοίκηση μιλάνε;

Ενεργειακές Κοινότητες.
Οι "ενεργειακές κοινότητες" είναι οι νέες μορφές εταιρειών που μπαίνουν στην διαδικασία παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Ο νομοθέτης, θέλοντας να βάλει στο παιχνίδι για ασφαλές κέρδος και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έδωσε προτεραιότητα σε "Ενεργειακές Κοινότητες" στις οποίες μετέχει ένας τέτοιος οργανισμός αυτοδιοίκησης.
Αντί λοιπόν του λογικού, να δημιουργήσουμε ως Δήμος την δική μας ενεργειακή κοινότητα, όπως έκαναν άλλοι Δήμοι και να βάλουμε μετόχους τα νομικά πρόσωπα, αλλά και φορείς που προσφέρουν έργο στον τόπο (ενδεικτικά αναφέρω τον "Δεσμό" για παράδειγμα) η Δημοτική Αρχή έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση συμμετοχής του Δήμου, με ένα γελοίο ποσοστό (ίσα ίσα να δώσει προτεραιότητα στην  "ΕΚ") σε εταιρεία, στην οποία όλως τυχαίως βασικοί μέτοχοι ήταν και είναι πρόσωπα του ψηφοδελτίου του κ. Δημάρχου. Νόμιμα μεν, αλλά μη ηθικά. 
Με την ευκαιρία, θα ρωτήσω δημοσίως και περιμένω απάντηση. Υπάρχει υψηλόβαθμο στέλεχος της Διοίκησης, που ενώ ήλθε στον Δήμο μας πρόταση ιδιώτη για ενεργειακή κοινότητα, αυτός συμμετείχε στην ίδρυση άλλης εταιρείας που κατέθεσε ανάλογο αίτημα σε όμορο Δήμο? Περιμένουμε απάντηση και με την δική σας συνδρομή...
 
Ο τόπος χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πολιτικών και φυσικά προσώπων. 
Χρειάζεται υγιείς συνεργασίες πολιτών με δυνατότητες και διάθεση όλων των πολιτικών φορέων, αλλά στην βάση της ανιδιοτελούς προσφοράς και όχι των όποιων οικονομικών ανταλλαγμάτων με την μορφή "θέσεων ευθύνης". Αυτό είναι η βάση του σκεπτικού μας. Με αυτό θα βαδίσουμε. 
Ήδη τα πρώτα στοιχεία, παρότι είναι νωρίς, είναι πέραν κάθε προσδοκίας θετικά. 
Ελλείψει αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθότι η ομάδα Μπατσαρά ή ότι απέμεινε ακόμη είναι μέρος της Διοίκησης και δεν μπορεί να αντιπολιτεύεται τον εαυτό της (έχει και η γελοιότητα τα όριά της...), θα ασκήσουμε καθ΄υπέρβαση καθήκοντα αξιωματικής αντιπολίτευσης για το επόμενο διάστημα. 
Η παρούσα Διοίκηση το μόνο θετικό που μπορεί να δώσει είναι πλέον η παραίτηση της. Χάνονται χρόνια πολύτιμα που δεν αναπληρώνονται. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο