ΚΖ΄ Παύλεια : «Η προσφορά του Ιερού Κλήρου στους Αγώνες του Έθνους» - Ημερίδα Ιερέων


Στο πλαίσιο των ΚΖ´ Παυλείων τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 το πρωί στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά Βεροίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ημερίδα Ιερέων με θέμα: «Η προσφορά του Ιερού Κλήρου στους Αγώνες του Έθνους» με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.


Στην αρχή ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας καλωσόρισε τους Ιερείς και μίλησε για θέματα υπηρεσιακής φύσεως, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα να κηρύξει την έναρξη της ημερίδος. 

Πρώτος εισηγητής ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η προσφορά του Ιερού Κλήρου στους Αγώνες του Έθνους».

Δεύτερος εισηγητής ήταν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η προσφορά του Μοναχισμού, των Ιερών Μονών και των Νεομαρτύρων της επαρχίας μας στους Αγώνες του Έθνους». 

Στο τέλος ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, ενώ δεν παρέλειψε για ακόμη μία φορά να συστήσει στους Ιερείς την πιστή τήρηση των μέτρων προφύλαξης για την προστασία της δημόσιας υγείας και των οδηγιών τόσο των αρμοδίων φορέων όσο και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Βίντεο από την ημερίδα:

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο