Λαμπαδηδρομία στην Πατρίδα Δ. Βέροιας για τα 100 χρόνια από την εγκατάσταση στο χωριό (βίντεο - φώτο)


Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την εγκατάσταση των κατοίκων της Πατρίδας Δ. Βέροιας διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Ευστάθιος Χωραφάς" και η Κοινότητα του χωριού το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου 2021.

Στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου (5/6/2021) ξεκίνησε λαμπαδηφορία από το Σύλλογο "Ευστάθιος Χωραφάς" προς τα νεκροταφεία του χωριού, ενώ μπροστά στην πορεία ποντιακές λύρες συνόδευαν τα τραγούδια που τραγουδούσαν καλλιτέχνες και κάτοικοι του χωριού. Μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και στα νεκροταφεία ο ιερέας του χωριού π. Διονύσιος Συρόπουλος έκανε δέηση υπέρ αναπαύσεως των προγόνων των σημερινών κατοίκων του χωριού που ξεριζώθηκαν από την γη τους και ήρθαν στην νέα τους Πατρίδα. 


Μετά το τέλος της λαμπαδηδρομίας έγινε λιτή μουσική εκδήλωση στην αυλή του κοινοτικού καταστήματος του χωριού και ρίχτηκαν πυροτεχνήματα. 

Το πρωί της Κυριακής (6/6) στο ναό Υπαπαντής του Χριστού Πατρίδας θα λειτουργήσει ο Μητροπολίτης Βεροίας και θα τελέσει μνημόσυνο υπέρ των προγόνων του χωριού, ενώ στις 10.30 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Γενοκτονίας στον Σύλλογο του χωριού. 

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση:












 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο