Με τρεις απανωτές ανακοινώσεις ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ παρεμβαίνει για το Νοσοκομείο Νάουσας


Δελτίο Τύπου από Τμήμα Υγείας Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας:

Το γεγονός ότι η πανδημία ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός Δημόσιου δικτύου παρεχόμενων  υπηρεσιών που θα εξασφαλίζουν την Υγειονομική ασφάλεια, την ισοτιμία των πολιτών στην πρόσβαση στο σύστημα Υγείας και την κοινωνική συνοχή.

Την ώρα που η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα και απαιτείται εγρήγορση και συνεχή ενδυνάμωση του ΕΣΥ
Την στιγμή που Ιατροί, νοσηλευτές και υπόλοιπο προσωπικό βρίσκεται εξουθενωμένο
Ο κ. Μητσοτάκης στην ημερίδα για το ΕΣΥ στην μετά covid εποχή, που διοργάνωσε το Πρώτο θέμα, περιστράφηκε γύρω από τις συμπράξεις Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή τις ΣΔΙΤ, αποφεύγοντας να εκστομίσει την ‘μαγική’ λέξη Ιδιωτικοποίηση τους συστήματος ενώ είναι γνωστό σε όλους μας η ανάλγητη στάση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων που έκλεισαν τις πόρτες τους στους ανθρώπους που έπασχαν από κορωνοιό.
Ταυτόχρονα μίλησε για κατάργηση νοσοκομείων που βρίσκονται σε ακτίνα 20-30 χιλ. το ένα από το άλλο παραγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας. 
Μένει κανείς άφωνος όταν τον ακούει να μιλάει για ένα ΕΣΥ που βγήκε από την δεκαετή κρίση με σημαντικές αδυναμίες στις υποδομές και στο ανθρώπινο δυναμικό σαν να μην θυμάται ο κόσμος την γενική διάλυση του ΕΣΥ επί  κυβέρνησης Σαμαρά, που ήταν πολιτική επιλογή της  και τον Υπουργό Υγείας Γεωργιάδη να χορεύει πάνω στα ερείπια της ΠΦΥ κομπάζοντας ότι δεν θα του φάει η τρόικα την δόξα.
Ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του σχεδιάζει να εξαχνώσει το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και αυτός είναι ο λόγος που δεν προχωρά ούτε σε στελέχωση με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό, ούτε στην ενίσχυση των μισθών των εργαζομένων στο ΕΣΥ ούτε υπόσχεται αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία στο μέσο όρο των χωρών της ΕΕ στο 7%( από το 5% που βρίσκεται σήμερα).
Οι βουλευτές της ΝΔ στον Νομό μας οφείλουν να είναι λιγότερο επικριτικοί στον ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκροτημένοι στην κριτική τους, γιατί μια σοβαρή πολιτική δύναμη οφείλει να αναγνωρίσει την συμβολή της προηγούμενης κυβέρνησης στην ανάταξη του ΕΣΥ και της ΠΦΥ που αντιμετώπισαν την πανδημία όπως και στην σημασία του ΄κουμπαρά’ των 37δις.που βοήθησαν την χώρα στην σημερινή οικονομική πραγματικότητα.
Προβάλει πλέον επιτακτική η ανάγκη της συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου για την προάσπιση της Δημόσιας υγείας στο οποίο θα συμμετέχουν υγειονομικοί, κοινωνικές οργανώσεις και πολιτικοί φορείς ώστε να αποτραπούν οι ολέθριοι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης.

ΤΜΗΜΑ  ΥΓΕΙΑΣ της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΗΜΑΘΙΑΣ


Δελτίο Τύπου από Ν.Ε. Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

Ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Τσαβδαρίδης πρέπει να βρίσκεται σε άλλη σφαίρα πραγματικότητας, αφού η χθεσινή δημοσίευση-επίθεσή του προς τη Βουλευτή Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φρόσω Καρασαρλίδου και προς το ΣΥΡΙΖΑ ανάγλυφα αποτυπώνει ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία και την πραγματικότητα.
Τη στιγμή που η Κυβέρνησή του ισοπεδώνει τα πάντα στην χώρα μας (πανδημία, οικονομία, εργασιακά, Παιδεία, Υγεία, Εγκληματικότητα κ.ο.κ.) τολμά να εγκαλεί την Φρόσω Καρασαρλίδου, η οποία επισήμανε το αυτονόητο και το οποίο έγινε αντιληπτό από τον ελληνικό Λαό, καθώς ο Κ. Μητσοτάκη προανήγγειλε ουσιαστικά το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων, όταν σε ακτίνα 20-30 χλμ. υπάρχουν και λειτουργούν περισσότερα του ενός νοσοκομεία. Μάλλον, ο κ. Τσαβδαρίδης είχε κλείσει τα ηχεία του Η/Υ και δεν άκουσε τη σαφέστατη δήλωση του Αρχηγού του (μπορεί να την ακούσει εδώ https://www.youtube.com/watch?v=Kvqv9-C5ILo&t=160s).   
Εξάλλου, η στάση του κόμματος του κ. Τσαβδαρίδη ήδη από το 2011-2012 είναι υπέρ της υποβάθμισης του ΕΣΥ μέσω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής για ΣΔΙΤ και στη Δημόσια Υγεία και βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνά ότι επί υπουργίας του φίλου του Άδωνι Γεωργιάδη καταργήθηκε η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με την απόλυση 2500 ιατρών το 2014.
Η διαστρέβλωση, όχι απλώς των λόγων, αλλά της ίδιας της πραγματικότητας προέρχεται από το στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου και του Κ. Μητσοτάκη με την ολόθυμη στήριξη των «Πέτσινων» ΜΜΕ και συνακόλουθα των βουλευτών του Κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αφού πλέον οι Βουλευτές της εκτελούν διαρκώς τις εντολές Μητσοτάκη, χωρίς να είναι σε θέση να εκφράσουν προσωπικό κοινοβουλευτικό λόγο κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεταπολίτευσης. 
Καλό θα ήταν ο κ. Τσαβδαρίδης να θυμηθεί ποια είναι τα καθήκοντα ενός εκλεγμένου βουλευτή και να επανέλθει σε αυτά, εάν βέβαια του το επιτρέψει η κλειστή Κυβερνητική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου, και να σταματήσει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.
Όσο για την προκλητικά ατεκμηρίωτη αναφορά του, αφού υπάρχουν έρευνες και δηλώσεις επιστημόνων ότι οι διαδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους δεν συμβάλλουν ιδιαιτέρως στη διάδοση και μετάδοση του Covid-19 (βλ. σχετικά στο Journal of Public Health της Οξφόρδης την έρευνα με τίτλο «Διαδηλώσεις του Black Lives Matter και κρούσματα COVID-19»,την έρευνα του Ινστιτούτο Οικονομικών της Εργασίας (IZA) της Βόννης, με τίτλο «Black Lives Matter, κοινωνική αποστασιοποίηση και COVID-19», την έρευνα επιστημόνων του Harvard και άλλων πανεπιστημίων δημοσιευμένη στο COVID States Project έρευνα με δείγμα 37.000 ανθρώπων από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, με αρνητική συσχέτιση ανάμεσα στη συμμετοχή στις διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία και τα κρούσματα κορωνοϊού), αντί να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις θα θέλαμε να τον παραπέμψουμε στον ευφάνταστο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή που δεν έπραξε το παραμικρό για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ που συνέβαλλαν αποδεδειγμένα στη διάδοση του Covid-19.
Ο κ. Τσαβδαρίδης που βρήκε φωνή να ψελλίσει ασύστολα ψεύδη και να παραποιήσει την πραγματικότητα σχετικά με τη σαφέστατη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη για τα Νοσοκομεία, ξέχασε να δηλώσει το παραμικρό για τον άθλιο, οπισθοδρομικό και υποκινούμενο από ισχυρά λόμπι Νόμο (βλ. δήλωση της Μαριέττας Γιαννάκου) για το Οικογενειακό Δίκαιο (συνεπιμέλεια). Μάλλον, παρακινούμενος από το πάθος του να συμπλέει με όλα τα ακροδεξιά στοιχεία που έχει στους κόλπους της η Κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία υποστήριξαν με πάθος το Νόμο, λησμόνησε και αυτήν ακόμη τη σεβαστή επαγγελματική του ιδιότητα.
Τα ψέματα κ. Τσβδαρίδη έχουν κοντά ποδάρια.
Σας το υπενθυμίζουμε γιατί τα αναγάγατε σε επιστήμη!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΗΜΑΘΙΑΣ


Δελτίο Τύπου από ΟΜ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

Δήλωση ΟΜ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όχι στα σχέδια της Κυβέρνησης για υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Νάουσας»
 
      Εν μέσω Πανδημίας ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως  θεωρεί αδιανόητο σήμερα να έχουμε σε πολλές περιοχές της χώρας δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20, 30 χιλιομέτρων και τα δύο νοσοκομεία να αποδεικνύεται τελικά ότι είναι προβληματικά. Θεωρεί μάλιστα τοπικισμούς και αναχρονιστικές αντιλήψεις, το αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών στην αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη. 
    Την δήλωση του πρωθυπουργού έσπευσαν να καλύψουν και οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ , επιδιώκοντας να κάνουν το άσπρο μαύρο. Δυστυχώς για αυτούς οι πολίτες της Νάουσας δεν ξεχνούν τις μέρες αγωνίας που έζησε η πόλη κατά την θητεία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη , ο οποίος διατυμπάνιζε στα ΜΜΕ , ότι δεν θα αφήσει να του πάρει η τρόικα τη δόξα των απολύσεων του ιατρικού προσωπικού. 
   Για τη  ΝΔ είναι  «αχρείαστες και πεταμένα λεφτά» οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αφού «μετά την πανδημία δεν θα τους χρειαστούμε» .
 Προεκλογικά μάλιστα ο Πρωθυπουργός μιλούσε για «νέο ΕΣΥ με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», αλλά τελικά ήρθε η πανδημία και δεν πρόλαβε. Ωστόσο, πρόλαβε να “παγώσει” όλες τις μόνιμες προσλήψεις που ήταν σε εξέλιξη, και να μην ανοίξει ούτε ένα παραπάνω κρεβάτι σε ΜΕΘ μέχρι τον Μάρτιο του 2020. Η πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «το ΕΣΥ δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικά κρατικό αποδεικνύει περίτρανα τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του απέναντι  στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. 
  Η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Ημαθίας είναι πλέον οριακή.
Νοσοκομειακές κλινικές και τμήματα κλειστά λόγω υποστελέχωσης, αναβολή χειρουργείων, ελλείψεις φαρμάκων που ολοένα και πληθαίνουν, πάγωμα των προσλήψεων, συνθέτουν ένα σκηνικό πλήρους αρρυθμίας και αποδιοργάνωσης της δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί ένα σχέδιο διάλυσης και απαξίωσης της δημόσιας υγείας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την είσοδο των ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιχειρήσεων στα νοσοκομεία.
Η υγεία αποτελεί ύψιστο δημόσιο αγαθό και οι πολίτες της Νάουσας θα δώσουν και πάλι τον αγώνα τους ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου της πόλης μας.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο