Ο Π.Σ. Πατρίδας "Ευ. Χωραφάς" για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την μετεγκατάσταση στο χωριό


Δελτίο Τύπου από Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς":

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν  οι δυο πρώτες μέρες των εκδηλώσεων με τη ευκαιρία συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την μετεγκατάσταση των κατοίκων της Πατρίδας στο σημερινό χωριό τους, από τις Αλησμόνητες Πατρίδες.

Σάββατο 5 Ιουνίου 09.00μ.μ. πορεία με λύρες και δάδες από το μνημείο του συλλόγου, της οδού ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΧΩΡΑΦΑ, με δέηση έξωθεν του ιερού ναού Αγ. Παρασκευής, με κατάληξη στα κοιμητήρια και επιμνημόσυνη δέηση για τους κεκοιμημένους τα εκατό χρόνια 6/6/1921 μέχρι σήμερα καθώς και τους κεκοιμημένους από 20/12/1920 μέχρι 5/6/1921 στην Καλαμαριά. Την ίδια μέρα 10:00μ.μ. συνέχεια πορείας με προορισμό την κοινότητα Πατρίδας με ποντιακές μελωδίες και με κατάληξη την ρίψη εκατοντάδων πυροτεχνημάτων

Κυριακή 6 Ιουνίου λειτουργούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου κ.Παντελεήμονα και πολλών ιερέων στον ιερό ναό Υπαπαντής του Χριστού, έγινε καί το μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους. Συγκίνηση προκάλεσαν οι ομιλίες του σεβασμιότατου και του Κ.Καραπαναγιωτίδη με συνοδεία του ήχου λύρας από τον Γιάννη Χωραφαίδη. Προσφέρθηκαν έξωθεν του ναού ποντιακά εδέσματα.

Την ίδια μέρα 11.00π.μ. έγινε εκδήλωση στο μνημείο του συλλόγου: Επιμνημόσυνος δέηση, Καλωσόρισμα από τους Λαβασίδη Γιώργο, Καγκελίδη Αντώνη και Σιδηρόπουλο Γιάννη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βαρυθυμιαδης Γιώργος. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Ο χορός σέρρα από τούς Βασίλη Ασβεστά, Παναγιώτη Ζιώγα και Ανδρέα Παπαδόπουλο, ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος.

Υπεύθυνη του προγράμματος η εκπ/κός συγγραφέας του βιβλίου ΠΑΤΡΙΔΑ, με αναφορές στην πορεία από τις Αλησμόνητες Πατρίδες (Πόντος-Καρς) μέχρι την εγκατάσταση στην ΠΑΤΡΙΔΑ με την συνοδεία συγκινητικών τραγουδιών (Παύλου Καγκελίδη), λύρας (Γιάννη Κωνσταντινίδη), νταουλιού (Νικ. Γιαγτζόγλου).

Τίμησαν με την παρουσία τους όλες οι αρχές του τόπου: Επίτιμος πρόεδρος της Π.Ο.Ε κ.Παρχαρίδης Γεώργιος, Θρησκευτικές (Μητροπολίτης), αυτοδιοικητικές (Αντιπ/ρχης, Δημαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοι Σύμβουλοι), πολιτικές (οι βουλευτές), στρατιωτικές, αστυνομικές, εκπαιδευτικές (Αθμια & Βθμια εκπ/ση), κ.α. καθώς και σύλλογοι, σωματεία, συν/σμοι, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κ.α. καθώς και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν ολόκληρο το 2021 ανάλογα με τα μέτρα προστασίας που θα ισχύουν.

Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ που παρευρέθηκαν το 2ήμερο και κάλυψαν τις εκδηλώσεις με επιτυχία.

Το Δ.Σ.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο