Οι παραστάσεις «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» και «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» "ανεβαίνουν" στην σκηνή του ΣΤΑΡ (7 και 9 Ιουλίου)


Με "φόρα" ξεκινούν οι περιοδείες στα θέατρα της χώρας, μετά την άρση των σχετικών περιορισμών. Στη Βέροια, ήδη ανακοινώθηκαν δύο παραστάσεις, στις 7 και 9 Ιουλίου 2021, που θα "ανέβουν" στην σκηνή του κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021


ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ-7 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΡ ΣΤΙΣ 21:30

Η κωμωδία  που αγαπήθηκε όσο λίγες και απέκτησε φανατικό κοινό, η παράσταση που δεν χρειάζεται  συστάσεις ....  
ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ το καλοκαίρι του 2021 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.  
Για όσους ξέρουν, για όσους θέλουν να θυμηθούν  και για όσους θέλουν να μάθουν.  
 Ένας κουφός. Ένας τυφλός. Ένας μουγκός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτή την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξαφνικά.  Την διεκδικούν και οι τρεις αλλά ποιος και με τι τρόπο  θα την κερδίσει;  
Το «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη και ξεκαρδιστική κωμωδία. Ταυτόχρονα, όμως, είναι ένα έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.   

Συντελεστές:
 Κείμενο: Γιώργος Θεοδοσιάδης            
Σκηνοθεσία: Σπύρος Σπαντίδας 

Παίζουν:
Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Σταύρος Νικολαΐδης και η Μυριέλλα Κουρεντή    

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Ζώης 
Σκηνογράφος : Νατάσσα Παπαστεργίου 
Ενδυματολόγος: Κατερίνα Ανδρικοπούλου 
Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης 
Φωτογράφος: Γιώργος Καλφαμανώλης  
Τιμές εισιτηρίων: 15€, (παιδικό, φοιτητικό, ανεργίας) 12€            
Προπώληση: 12€
Προπώληση:     στο ταμείο του θεάτρου, VIVA.GR    
Ώρα έναρξης: 21:30            
Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα   


Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021


«Το Όνειρο του Σκιάχτρου»
του Ευγένιου Τριβιζά
     Πρωτότυπη Μουσική: Μίμης Πλέσσας
ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΡ ΣΤΙΣ 21:30

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής DOMINUS παρουσιάζουν το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά που μαγεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Το Όνειρο του Σκιάχτρου». Τη μουσική υπογράφει ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του συνθέτει πρωτότυπη μουσική για παιδική θεατρική παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά! 
Τα παιδαγωγικά μηνύματα του μαγευτικού αυτού έργου είναι πολλά και ουσιαστικά. Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών! Ένα  πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο που μας πείθει ότι ακόμα και το πιο ταπεινό σκιάχτρο μπορεί να γίνει πουλί, να απογειωθεί και να φτερουγίσει στα ουράνια, πέρα από κάθε φόβο και κάθε φόβητρο. Πότε όμως μπορεί να συμβεί αυτό; Όταν ανατέλλει ο ήλιος της ελευθερίας!!!
Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε στο εξωτερικό, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!
Υπόθεση του έργου:
Ο Κυρ-Δίκανος, ένας άτεγκτος γαιοκτήμονας κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο, όμως, αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά που το βαφτίζουν Αχυρούλη και υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Όταν ο κυρ-Δίκανος υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο και ξεσκεπάζει την αλήθεια. Ακολουθεί η σύλληψη και δίκητου σκιάχτρου. Ο στυγνός Αρχιδικαστής ορίζει ότι  ο Αχυρούλης πρέπει να μείνει έγκλειστος σε ένα ανήλιαγο κελί, ώσπου να φτιάξει χίλια εκατό κλουβιά. Τα φτιάχνει, αλλά, όταν καταλαβαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν για φυλακές των φίλων του, των πουλιών, τα καταστρέφει. Οργισμένος  ο Αρχιδικαστής καταδικάζει το ανυπάκουο σκιάχτρο σε κάψιμο. Το τελευταίο βράδυ στο κελί της φυλακής του ο Αχυρούλης βλέπει ένα όνειρο. Ο Τιτιβούε, ο παλιός φτερωτός φίλος, του εξηγεί γιατί τώρα μπορεί επιτέλους να πετάξει. Στην τελευταία σκηνή μια μοναδική έκπληξη περιμένει τόσο τον δεσμοφύλακα όσο και τους θεατές του υπέροχου αυτού έργου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Χρύσα Κλούβα, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Καλίτσογλου, Γιάννης Παπαθανασίου.

Κείμενο: Ευγένιος Τριβιζάς
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου, Σπύρος Καψίλης
Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ
Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου
Ειδικές κατασκευές κοστουμιών: Δώρα Κουρτέσα
Βοηθοί σκηνοθέτες: Κική Σταυριανίδη, Ειρήνη Καζάκου
Σκηνογραφία – Δημιουργία projection mapping: ABNΟRMAL STUDIO
Technical mapping equipment: MAKVISUAL
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Αντώνης Θεοδωράκης
Μουσική διδασκαλία: Αλέξανδρος Αυλητής
Φωτογραφία: Διονύσης Κούτσης
Makeup artist: Γιάννης Μπίρης, Victoria Vamp

Διάρκεια:80 Λεπτά
Παραγωγή: Dominus Productions (Γιάννης Παπαθανασίου) 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο