Προς άρση τα τελευταία περιοριστικά μέτρα - Τι θα ισχύει από το Σάββατο (12/6/2021)


Στην περαιτέρω ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων προχωρά η κυβέρνηση, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα βαίνουν συνεχώς βελτιούμενα. 

Έτσι, από το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 ισχύουν τα εξής:

α) Επεκτείνεται κατά 1 ώρα η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών. Η απαγόρευση θα ξεκινά στη 1:30 τα ξημερώματα και θα τελειώνει στις 05:00 το πρωί.

Εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν παρουσιάσουν αυξητικές τάσεις, τότε το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες θα καταργηθεί πλήρως από την 1η Ιουλίου.

β) Επανέρχεται η μουσική στους χώρους εστίασης που λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους (εστιατόρια, καφέ, beach bar), με καθήμενους πελάτες.

γ) Ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές.

δ) Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες. ακροάματος-θεάματος (υπαίθρια θέατρα – συναυλίες) από 50% σε 75%.

ε) Ξεκινούν ξανά οι εμποροπανηγύρεις, αλλά μόνο σε περιφερειακές ενότητες όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών ξεπερνά το 50%.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουλίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανοίξουν ξανά μπαρ και κέντρα διασκέδασης και από την 1η Ιουλίου αυξάνεται ο αριθμός των καλεσμένων σε δεξιώσεις στα 300 άτομα, από 100 που ισχύει σήμερα.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο