Σοκ! Υπό καθαίρεση ιερέας που υπηρετούσε πρόσφατα στη Μητρόπολη Βεροίας έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες


Σοκ προκαλεί η επίθεση ενός υπό καθαίρεση ιερέα, που είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στην Μητρόπολη Βεροίας, σε βάρος συνοδικών ιεραρχών και ιερέων που μετείχαν στο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο αποφάσιζε για την καθαίρεσή του. 

Συγκεκριμένα, μόλις εκδόθηκε η τελεσίδικη απόφαση για την καθαίρεσή του (ήταν σε δεύτερο βαθμό εκδίκαση), ο εν λόγω ιερέας έβγαλε ένα μπουκαλάκι με καυστικό υγρό και το διάχυσε μέσα στην αίθουσα, τραυματίζοντας - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - 7 Μητροπολίτες και κληρικούς που ήταν στον χώρο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr, ο εν λόγω ιερέας είχε υπηρετήσει σε δύο χωριά της Μητρόπολης Βεροίας, ωστόσο η συμπεριφορά του δεν ήταν η πρέπουσα (δεν θα επεκταθούμε παραπάνω, πάντως στο κατηγορητήριο στο συνοδικό δικαστήριο υπήρχαν και εκκλησιαστικά και ποινικά παραπτώματα που εξετάστηκαν όπως λένε οι πληροφορίες μας) και έπειτα από πολλές προσπάθειες πιο "ειρηνικής" διευθέτησης του θέματος, ο εν λόγω ιερέας παραπέμφθηκε στα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα προς καθαίρεση από την Μητρόπολη Βεροίας. 

Μάλιστα, ο εν λόγω υπό καθαίρεση ιερέας - σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις Σέρρες - είχε δηλώσει ότι προτίθεται να αυτοκτονήσει μέσω κοινωνικών δικτύων και είχε κινηθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να τον αποτρέψει. 

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, αν και συνοδικός αυτή την περίοδο, καθώς εξαιρέθηκε επειδή ο εν λόγω υπό καθαίρεση ιερέας ήταν εγγεγραμμένος την τελευταία περίοδο στη Μητρόπολη του και από αυτόν ξεκίνησαν οι διαδικασίες της καθαίρεσης. 

Για ό,τι νεότερο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο