"Στήλη Άλατος": Συμβαίνει στην Ελλάδα


Γράφει ο Απόστολος Μοσχόπουλος*:

Στην πανέμορφη χώρα μας, του φωτός και της δημοκρατίας, συμβαίνουν κάθε μέρα, μικρότερης και μεγαλύτερης σημασίας γεγονότα που απαντάνε στην ερώτηση «Τι έγινε ρε παιδιά;» και όταν τα μαθαίνουμε, το μόνο μας σχόλιο είναι «Συμβαίνει στην Ελλάδα».

Στην χώρα που, όταν σε όλο τον κόσμο, συν τω χρόνω (και τη πανδημία) έχει αναδειχθεί στο μέγιστο η ελαστική εργασία και τα σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, καλείται η Βουλή να επικυρώσει με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη την κατάργηση του 8ώρου, τον σχεδόν υπερδιπλασιασμό του μεγίστου ορίου υπερωριών κατ’έτος και την κατ’ουσίαν απαγόρευση κάθε είδους συνδικαλιστικής δραστηριότητας και απεργιακής κινητοποίησης.

Στη χώρα που, εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, δηλώνει, για να καλύψει τα νώτα του χώρου του, ανοιχτά στον τηλεοπτικό αέρα, ότι δεν είναι προβληματικό το έργο των αστυνομικών, αλλά των δικαστικών λειτουργών, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα μετά τις απανωτές εκτελέσεις ανθρώπων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Tην ίδια στιγμή, χωρίς λόγο και υπό την επιρροή άλλων... επταετών καθεστώτων, η Ελληνική Αστυνομία, με την αρωγή του Πρύτανη, μοιάζει να ζητάει τα προσωπικά στοιχεία των συνδικαλιστών φοιτητών, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια δήλωσης των πολιτικών φρονημάτων τους.

 Στη χώρα, που εν μέσω των διεκδικήσεων από το κίνημα «Μe too» και τις όλο και πιο ξεκάθαρες συζητήσεις για το τι συνιστά πράξη σεξουαλικού εξαναγκασμού σε όλο τον κόσμο, επιχειρείται στον νέο Ποινικό Κώδικα, η εκ νέου παραμετροποίηση της εν λόγω εγκληματικής ενέργειας, χωρίς να γίνεται λόγος για την λέξη-κλειδί της συναίνεσης, καθώς «δεν αποδεικνύεται εύκολα στο δικαστήριο». 

Σε μια χώρα που εξαφανίζεται κάποιος άνθρωπος μέσα από νοσηλευτικό ίδρυμα, γνωστοποιείται η είδηση μετά από δύο σχεδόν μήνες, και εν τέλει αποκαλύπτεται ότι ήταν από τις πρώτες μέρες θύμα τροχαίου και στα αζήτητα. 

Στη χώρα, στη «συμπρωτεύουσα» της οποίας, Θεσσαλονίκη, σε γυμνάσιο της πόλης, η διευθύντρια γυμνασίου της πόλης φέρεται να απαγόρευσε στις μαθήτριες να φοράνε κοντά παντελόνια ή/και φούστες, στο όνομα της ευπρέπειας, της αισθητικής (και της τάξης και της ηθικής θα έλεγε κανείς..) 

Σε μια χώρα, που εύκολα κάνουμε ήρωες, παίκτες του Survivor, ψηφίζοντας αθρόα για την παραμονή τους (και την τσέπη τους), δίνοντας χώρο και χρόνο από την καθημερινότητά μας στις ανούσιες ίντριγκες και συνωμοσίες τους.

 Και αν αναρωτηθεί κανείς σας, γιατί τα ανεχόμαστε όλα αυτά, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι…

 «Συμβαίνει στην Ελλάδα»

 Ο συνεργάτης του InVeria.gr Απόστολος Μοσχόπουλος είναι απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας και αρθρογραφεί στην μόνιμη στήλη "Στήλη... Άλατος" κάθε Παρασκευή. 


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο