Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - Τι συζητήθηκε στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση


Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2021 το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, σε γενικά ήρεμο κλίμα, αλλά και με τις... αναμενόμενες απαντήσεις του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη προς τον επικεφαλής της παράταξης "Συνδημότες" Παύλο Παυλίδη. 

Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ο πρόεδρος του Σώματος, ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αναφέρθηκαν στα παρακάτω:

Άρης Λαζαρίδης, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Σώματος, Άρης Λαζαρίδης, ως πολιτικά υπεύθυνος του έργου της γέφυρας Κούσιου, προανήγγειλε ότι θα σταλεί αναλυτική αναφορά "μέχρι το τελευταίο ευρώ", όπως είπε, για τα κόστη της γέφυρας στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν. Συνοπτικά, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι το συνολικό κόστος κατασκευής της γέφυρας ήταν 3.258.000 ευρώ. Η αρχική δωρεά των αδελφών Κούσιου ήταν 2.500.000 ευρώ, οι τόκοι που καταβλήθηκαν από την κατάθεση αυτών των χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ήταν 580.000 ευρώ και χρειάστηκαν ακόμα 144.000 ευρώ περίπου να καταβάλει ο Δήμος Βέροιας. Τέλος, ο Άρης Λαζαρίδης αναφέρθηκε και στην επίδραση του έργου στην περιοχή, η οποία υπήρξε μεγάλη και άλλαξε απίστευτα την περιοχή. 

Κώστας Βοργιαζίδης, Δήμαρχος

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε αρχικά στην αποκλιμάκωση της πανδημίας, αναφερόμενος στα ενεργά κρούσματα στο Δήμο που από τις 31/5 που ήταν 48 έφτασαν στις 21/6 στα 9, στο Δήμο Βέροιας πάντα. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απώλεια του 39χρονου Γιάννη Χασιώτη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "χάσαμε ένα καταπληκτικό παιδί, έναν καλό επιχειρηματία και άνθρωπο του αθλητισμού", κάνοντας παράλληλα έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν "γιατί είναι η μόνη μας δυνατότητα", όπως είπε. 

Για τον νέο εκλογικό νόμο των ΟΤΑ, σχολίασε ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερος ο εκλογικός νόμος ως προς την αντιπροσώπευση και θεώρησε ότι δεν ήταν αναγκαία η μείωση των δημοτικών συμβούλων (από 41 σήμερα θα είναι 35 στην επόμενη περίοδο), σχολιάζοντας πως δεν υπάρχει κανένα κόστος από την εκλογή των Συμβούλων. 

Τέλος, ο Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου του Παύλου Παυλίδη, αναφέρθηκε συνοπτικά σε ορισμένα θέματα και παρέπεμψε στην αναλυτική απάντησή του.

Γεωργία Μπατσαρά

Η επικεφαλής της παράταξης "Βέροια, Πρωτεύουσα Πόλη" Γεωργία Μπατσαρά αναφέρθηκε σε θέματα της αντιδημαρχίας της, σχολίασε θετικά τον νέο εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τονίζοντας ότι οι δικαστές θα πρέπει να είναι αμείλικτοι σε όσους προσθέτουν γυναίκες στη μεγάλη λίστα των φονευθέντων ή βιασθέντων γυναικών και ότι θα πρέπει να εκτίεται το μέγιστο της ποινής τους και να μην τους αναγνωρίζονται ελαφρυντικά. Τέλος, σχολίασε την συνέντευξη Τύπου του Π. Παυλίδη, σημειώνοντας πως δεν την ενδιαφέρει τι λέει ο κ. Παυλίδης και "οι μέντορές του στα blogs", όπως είπε. "Ο κ. Παυλίδης με αυτά που λέει αποδεικνύει τον διακαή του πόθο να μετείχε αυτός στην συνδιοίκηση του Δήμου και αφού δεν το κατάφερε θα ήθελε να διαλυθεί  η συνεργασία και να γίνουν όλα στάχτη και μπούρμπερι". Στο αίτημα του Παύλου Παυλίδη για αλλαγή προσώπων και πολιτικών η Γεωργία Μπατσαρά σχολίασε ότι οι αλλαγές γίνονται με τις εκλογές. "Αν επιμένει τόσο στις αλλαγές όμως ο κ. Παυλίδης, ας ξεκινήσει με την παραίτησή του αυτός και όλη η παράταξή του, μέχρι και τα αναπληρωματικά μέλη", είπε η κ. Μπατσαρά. 

Παύλος Παυλίδης

"Οι μισοί μείναν από αυτούς, εμάς καλούν να παραιτηθούμε... Φυσικά και δεν πρόκειται να πηδήξω από το καράβι, όσο και να παρακαλάνε... Εγώ είμαι αντιπολίτευση και την κάνω. Όταν χρειάζεται να συνδράμουμε το κάνουμε με την ψήφο μας, χωρίς να ζητάμε θέσεις", σχολίασε ο Παύλος Παυλίδης.

Ο επικεφαλής των "Συνδημοτών" ανταπάντησε στα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος στις απαντήσεις του, τόνισε ότι συμμετέχει στην τοπική αυτοδιοίκηση όποτε και με όποιον θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει. 

Τέλος, ο κ. Παυλίδης ζήτησε να στρωθούν άμεσα με πίσσα όλοι οι δρόμοι που έγιναν τα έργα της ΔΕΥΑΒ.

Αντώνης Μαρκούλης

Ο επικεφαλής της παράταξης "Προτεραιότητα στον Πολίτη" Αντώνης Μαρκούλης εξέφρασε την υποστήριξή του στο εκλογικό σύστημα της απλής και ανόθευτης αναλογικής που για πρώτη φορά υιοθετήθηκε στην Ελλάδα από ελληνική κυβέρνηση. 

Ο κ. Μαρκούλης αναφέρθηκε στην περίπτωση Τσαβδαρίδη για τις οικονομικές απαιτήσεις του από τον Δήμο ως νομικού συμβούλου δηλώντας πως περιμένει την έμπρακτη αποποίηση κάθε αξίωσης

Τέλος, ο κ. Μαρκούλης αναφέρθηκε σε θέματα καθημερινότητας, όπως στις διαρροές που παρατηρούνται στο Πανόραμα λόγω παλαιότητας του δικτύου ύδρευσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, στην απόδοση σε κοινή χρήση του χώρου κάτω από την Εληά και πρότεινε να γίνει κάτι με το πάρκο δίπλα στο φράγμα του Αλιάκμονα, ενώ σχολίασε και το θέμα με τις παλιές εγκαταστάσεις των στάβλων Σπανού στο Πανόραμα, ζητώντας από το Δήμο να δει το θέμα

Γιώργος Μελιόπουλος

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Γιώργος Μελιόπουλος ανέφερε ότι είχε ζητήσει η παράταξή του να έρθει ως τακτικό θέμα συζήτησης το θέμα με την περιβαλλοντική μόλυνση από τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις των πρώην στάβλων Σπανού, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Επίσης, αναφέρθηκε στα παράπονα των κατοίκων του Τριλόφου για έλλειψη σε κάδους ανακύκλωσης και στην περιοχή του Τσερμενίου στη Βέροια σε απλούς κάδους, ενώ ο κ. Μελιόπουλος ζήτησε να παρθούν μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους στο Δήμο και στους δημότες. 

Τέλος, ο Γιώργος Μελιόπουλος αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση ενέργειας στο Βέρμιο και  στο ενδεχόμενο δημιουργίας αιολογικού πάρκου και στα Πιέρια και επέρριψε ευθύνες στις διοίκησης του Δήμου για την συναίνεση, ενώ εξέφρασε την στήριξη στους εργαζόμενους σε κοινωφελή εργασία, που ζητούν την παράταση της εργασίας τους έως τέλος του χρόνου. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο