Τ. Μπαρτζώκας: Έγινε και το δεύτερο μεγάλο βήμα για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Ημαθία


Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Υπεγράφη από το Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη η πρόταση τροποποίησης του Γ.Ν  Βέροιας, εντός της οποίας ενσωματώνεται και η πρόβλεψη για σύσταση Κέντρου Ψυχικής Υγείας με Παιδοψυχιατρική Υπηρεσία στην Ημαθία, κατόπιν της ανάδειξης της έλλειψης και της σχετικής πρωτοβουλίας του Τάσου Μπαρτζώκα.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη πλέον πρόταση τροποποίησης, αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα λειτουργίας του Κ.Ψ.Υ στην Π.Ε Ημαθίας, την οποία είχε επισημάνει ο Βουλευτής κατόπιν των επαφών του με συλλογικότητες που προωθούν την ψυχική υγεία στο Νομό.

Περαιτέρω, σύμφωνα και με τον σχεδιασμό Ανάπτυξης Μονάδων Ψυχικής Υγείας η ενδεδειγμένη στελέχωση των εν λόγω Μονάδων ανέρχεται στα 34 άτομα, η κατανομή των θέσεων των οποίων λαμβάνει την εξής μορφή:

5 Ψυχίατροι
3 Παιδοψυχίατροι
6 Ψυχολόγοι
5 Κοινωνικοί Λειτουργοί
6 Επισκέπτες Υγείας
3 Εργοθεραπευτές 
2 Λογοθεραπευτές
1 Ειδικός Παιδαγωγός
2 Διοικητικοί
1 Γενικών Καθηκόντων

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το σχετικό έγγραφο έχει διαβιβαστεί προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και την αρμόδια Υπουργό, κ. Ζωή Ράπτη προς τελική υπογραφή. Ο Τάσος Μπαρτζώκας εκφράζει την ικανοποίηση του για τη σύντομη διεκπεραίωση από τον Διοικητή, κ. Μπογιατζίδη και το Διοικητή του Γ.Ν Βέροιας, δηλώνοντας ότι «βήμα βήμα υλοποιείται μια πρωτοβουλία που θα αναβαθμίσει την ψυχική υγεία στην Ημαθία, θα διευκολύνει τους φροντιστές και τους πάσχοντες και θα καλύψει ένα σημαντικό κενό στο νομό μας. Δεν σταματάμε μέχρι να γίνει πράξη αυτό για το οποίο παλεύουμε από κοινού».

(φώτο αρχείου)
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο