Φυτειά: Αρχιερατική Θ. Λειτουργία για την εορτή ων Αγ. Διονυσίου και Μητροφάνους (φώτο)


Το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουλίου 2021, μνήμη των Αγ. Διονυσίου του Ρήτορος και Μητροφάνους του Πνευματικού, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγύριζοντα Ναό Αγ. Αθανασίου και Αγ. Διονυσίου & Μητροφάνους, στη Φυτειά Ημαθίας.

Σο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β', ο οποίος απεβίωσε στις 9 Ιουλίου του 2003, ιερομόναχους και μοναχούς της Σκήτης Μικράς Αγ. Άννης στο Άγιο Όρος όπου ασκήτευσαν οι τιμώμενοι Άγιοι (ιερομόναχοι Διονυσίος και Μητροφάνης Μικραγιαννανίτες, μοναχοί Γεράσιμος, Αβιμέλεχ και Σπυρίδων), καθώς και για τους κοιμηθέντες ιερείς της Φυτειάς, π. Βασίλειο Γκαλίτσιο, π. Αθανάσιο Μαρμαρά και π. Ευθύμιο Βύζα.

Μεταξύ των παρόντων στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ήταν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Νίκος Αγγέλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Φυτειάς Κώστας Βύζας, ενώ αργότερα προσήλθε ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας
















 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο