Να εξορθολογιστεί το ποσοστό πληρότητας των 9θέσιων ειδικής μίσθωσης επαγγελματικών οχημάτων ζητάει ο Λ. Τσαβδαρίδης


Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρο Τσαβδαρίδη: Τον εξορθολογισμό του ποσοστού πληρότητας των 9θεσίων ειδικής μίσθωσης οχημάτων προκειμένου να διευκολυνθεί η επαγγελματική δραστηριότητα των ιδιοκτητών τους χωρίς σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύεται η δημόσια υγεία, ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Τουρισμού.

Με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας επισημαίνει ότι παρά τη γενικότερη χαλάρωση των περιοριστικών λόγω της πανδημίας μέτρων σε μία σειρά επαγγελματικών κλάδων, στα 9θέσια οχήματα η πληρότητα παραμένει ακόμα κολλημένη στο κατώτατο όριο των 4 ατόμων συν του οδηγού. Και αυτό συμβαίνει την ώρα που, σε αντίστοιχο τουριστικό λεωφορείο Δημοσίας Χρήσης 10 θέσεων η πληρότητα είναι 9 άτομα συν τον οδηγό και την ώρα που, σε όλες τις μεταφορές που ασχολούνται με τον τουρισμό (Τουριστικά Λεωφορεία, Πλοία, Αεροπλάνα κλπ ) οι πληρότητες – υπό προϋποθέσεις - έχουν πάει στο 80, 85 ακόμη και 100%.

Ο κ. Τσαβδαρίδης σημειώνει επίσης ότι η υφιστάμενη αυτή κατάσταση δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς συνήθως τα άτομα που επιλέγουν τη μεταφορά τους με παρόμοια οχήματα είναι παρέες ιδιωτών που επιθυμούν να πάνε διακοπές και να μετακινούνται συνεχώς μαζί κατά τη διάρκειά τους και ως εκ τούτου, αν δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από ένα όχημα, δεν πρόκειται ποτέ να επιλέξουν το δυσβάστακτο κόστος της εξυπηρέτησής τους από 2 παρόμοια οχήματα.

Αναλυτικότερα η κατατεθείσα Ερώτηση του κ. Τσαβδαρίδη είναι η εξής: 

5-7-2021

Προς τους Υπουργούς:

Υποδομών και Μεταφορών
Τουρισμού 

Ερώτηση

Θέμα: Άδικη η πληρότητα 50% στα 9θέσια ειδικής μίσθωσης αυτοκίνητα

Κύριοι Υπουργοί

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες των 9θέσιων επαγγελματικών οχημάτων ειδικής μίσθωσης (ΕΔΧ –μετατροπή από TAXI) από τη διατήρηση του χαμηλού ποσοστού πληρότητας παρά τη γενικότερη χαλάρωση των περιοριστικών λόγω της πανδημίας μέτρων σε μία σειρά επαγγελματικών κλάδων.

Πιο συγκεκριμένα παρά το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και παρά το γεγονός ότι σε όλες τις μεταφορές που ασχολούνται με τον τουρισμό (Τουριστικά Λεωφορεία, Πλοία, Αεροπλάνα κλπ ) οι πληρότητες – υπό προϋποθέσεις - έχουν πάει στο 80, 85 ακόμη και 100%, στα 9θέσια οχήματα η πληρότητα παραμένει ακόμα κολλημένη στο κατώτατο όριο των 4 ατόμων συν του οδηγού όταν σε αντίστοιχο τουριστικό λεωφορείο Δημοσίας Χρήσης 10 θέσεων η πληρότητα είναι 9 άτομα και επιπλέον ο οδηγός.

Αυτό όπως γίνεται φανερό αφενός δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό αφετέρου είναι και ανεδαφικό ως μέτρο καθώς συνήθως τα άτομα που επιλέγουν τη μεταφορά τους με παρόμοια οχήματα είναι παρέες ιδιωτών που επιθυμούν να πάνε διακοπές και να μετακινούνται συνεχώς μαζί κατά τη διάρκειά τους και ως εκ τούτου, αν δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από ένα όχημα, δεν πρόκειται ποτέ να επιλέξουν το δυσβάστακτο κόστος της εξυπηρέτησής τους από 2 παρόμοια οχήματα.

Επιπροσθέτως είναι ανεδαφικό ακόμη και στην περίπτωση που τα άτομα που επιθυμούν μετακίνηση είναι μόνο 4, καθώς τότε έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και δικό τους ΙΧ, που δεν υπόκειται σε παρόμοιους περιορισμούς.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε και αν ναι με ποιο χρονοδιάγραμμα να προβείτε στον εξορθολογισμό του ποσοστού πληρότητας των 9θεσίων ειδικής μίσθωσης οχημάτων που θα αποτελέσει βαθιά οικονομική ανάσα για τους ιδιοκτήτες τους χωρίς σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύεται η δημόσια υγεία;
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια