Ο Α.Σ. "Μαρίνος Αντύπας" για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας


Δελτίο Τύπου από Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας "Μαρίνας Αντύπας": O λαός μας με ευθύνη της κυβέρνησης δοκιμάζεται από τις συνέπειές της πανδημίας. Η κατάσταση στο νοσοκομείο, στο ΚΥ (πρώην ΙΚΑ) και στα περιφερειακά ιατρεία  πάει από το κακό στο χειρότερο. Ενώ  οι ανάγκες της περιοχής σε υγειονομική περίθαλψη  έχουν αυξηθεί  λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας εξαγγέλλει το κλείσιμό νοσοκομείων. 

Οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό δημιουργούν τεράστια προβλήματα για τους ασθενείς που χρειάζεται να μετακινούνται σε άλλες πόλεις και να χρυσοπληρώνουν για την υγεία τους. Λόγω  των τραγικών ελλείψεων σε όλες τις μονάδες υγείας του δήμου Νάουσας που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η περίπτωση του γιατρού ωτορινολαρυγγολόγου  που έπειτα από παρεμβάσεις φορέων και κατοίκων προσλήφθηκε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες ανάγκες που αφορούν την ειδικότητα του. Αλλά  με ευθύνη της διοίκησης μεταφέρθηκε στο τμήμα εμβολιασμού. Συνέπεια αυτής της μετακίνησης είναι  η απίστευτη ταλαιπωρία ασθενών κυρίως υπερήλικων και ΑΜΕΑ.

Δεν θα τους περάσει.

Συνεχίζουμε την μάχη για:
Νοσοκομείο με 8 βασικές κλινικές, με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό και εξοπλισμό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των 34.500 κατοίκων της περιοχής  
ΚΥ (πρώην ΙΚΑ) που να λειτουργεί με τις βασικές ειδικότητες πρωί - απόγευμα. 
Να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά.
Να επιταθούν ιδιωτικές κλινικές και γιατροί

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις- κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο