Σε Βέροια και Βεργίνα η Υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (16-17/7)


Την Ημαθία θα επισκεφθεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε Θεσσαλονίκη, Βέροια, Βεργίνα και Έδεσσα. 

Σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα που εστάλη από το Υπουργείο, η Υπουργός την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, στις 17.00 θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, στο Δημαρχείο της πόλης, στις 18.00 θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα στην Μητρόπολη, στις 19.00 θα πραγματοποιήσει εγκαινιαστική περιοδεία σε εκκλησίες της Βέροιας (Αγ. Βλάσιος, Παναγία Βαλτεσινή, Αγ. Γεώργιος ο Μικρός, Αγ. Νικόλαος, Αγ. Άννα της αγοράς, Αρχ. Χώρος Αγ. Παταπίου), ενώ στις 20.30 θα εγκαινιάσει την νέα έκθεση “Ο τοίχος της μνήμης” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας (Ημιυπαίθρια έκθεση επιτύμβιων αναγλύφων & τιμητικών βωμών).

Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, στις 18.00 το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Άη Δημήτρη των Παλατιτσίων (Αιγές - κοντά στο ανατολικό σκέλος του τείχους  του άστεως των Αιγών), ενώ στις 19.00 θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του έργου αποκατάστασης της Νεκρόπολης των Αιγών και της βασιλικής ταφικής συστάδας των Τημενιδών.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο