Βέροια: Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Παντελεήμονα


Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντα Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 27 Ιουλίου 2021 στο Ναό Αγ. Αντωνίου Βέροιας. 

Μητροπολίτες και ιερείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Αλεξανδρούπολη κ.α.) και το εξωτερικό (Ρουμανία, ΗΠΑ, Μεξικό) βρέθηκαν στη Βέροια για τα τιμήσουν τον Μητροπολίτη Βεροίας. 

Συγκεκριμένα, ήταν παρόντες οι Μητροπολίτες Μετρών και Αθήρων κ. Δημήτριος (Οικ. Πατριαρχείο), Ατλάντας κ. Αλέξιος (Αρχιεπισκοπή Αμερικής), Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο επίσκοπος Μυρίνης κ. Αθηναγόρας (Μητρόπολη Μεξικού - Οικ. Πατριαρχείο). 


Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε και εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ιωάννη Μπατσή, ο οποίος έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη και θα υπηρετήσει στην Μητρόπολη Ιταλίας. 

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας πρόσφερε μια εικόνα του Αγ. Παντελεήμονος στον Μητροπολίτη, εκφράζοντας λόγια ευγνωμοσύνης και ευχές εκ μέρους των κληρικών της Μητροπόλεως.

Το αντίδωρο μοίρασε ο νεοχειροτονηθείς Αρχιμανδρίτης, ενώ ο επίσης εορτάζων Ηγούμενος της Μονής Παναγίας Δοβρά, Αρχιμ. Παντελεήμων Κορφιωτάκης, μοίρασε ως κέρασμα ένα (γευστικότατο) τυλιχτό γλυκό, παραγωγής των μοναχών της γυναικείας μονής Αγ. Πάντων στα Παλατίτσια. 

Μεταξύ των παρόντων ήταν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Στέργιος Μουρτζίλας

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:


























 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο