Αναγκάζεται να βγάλει προκήρυξη για "Συμπαραστάτη του Δημότη" ο Δ. Βέροιας


Επανέρχεται στο προσκήνιο η θέση του "Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης" στον Δ. Βέροιας, που προβλέπεται από τον νομό του "Καλλικράτη". 

Το βράδυ της Δευτέρας (23/8/2021) το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας αποφάσισε με διευρυμένη πλειοψηφία να εγκρίνει τους ελάχιστους όρους που θα τεθούν σε μελλοντική προκήρυξη της εν λόγω θέσης. 

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη θέση, αν και προβλέπεται από το νόμο, έχει ατονήσει και μόλις γύρω στους 40 Δήμους και Περιφέρειες της χώρας την έχουν καλύψει. Στον Δήμο Βέροιας είχαν γίνει προσπάθειες πλήρωσης της θέσης επί θητείας Ουσουλτζόγλου, ενώ ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης δήλωσε πως δεν υπήρξε προσπάθεια πλήρωσής της επειδή δεν την θεωρεί χρήσιμη. Ωστόσο, δήλωσε πως θα γίνει επειδή αυτό απαιτήθηκε κατά την διάρκεια δημοσιονομικού ελέγχου στο Δήμου. 

Αυτή την "απαίτηση" ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συνδημότες" Παύλος Παυλίδης την ανέγνωσε ως "απόδειξη" της μη χρηστής διοίκησης του Δήμου και λόγω αυτής της κατάστασης ζητήθηκε η συνδρομή του "Συμπαραστάτη". 

Από την άλλη, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Προτεραιότητα στον Πολίτη" Κυριάκος Θεοδωρίδης σχολίασε πως είναι μια σοβαρή παράλειψη η μη ύπαρξη "Συμπαραστάτη" και σχολίασε πως προφανώς το ίδιο θα έχει ζητηθεί από όλους τους Δήμους και Περιφέρειες που δεν έχουν καλύψει την αντίστοιχη θέση. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο