Δεν αποδέχεται την υπουργοποίησή του ο Ναύαρχος Αποστολάκης - Το παρασκήνιο


Τα πάνω - κάτω στον ανασχηματισμό που δημοσιοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Τρίτης 31 Αυγούστου 2021 έφερε ο πρώην υπουργός και πρώην ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος ανακοινώθηκε ως ο Υπουργός του νεοσύστατου Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. 

Η ανακοίνωση του ονόματος του κ. Αποστολάκη προκάλεσε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, που έκανε λόγο ακόμα και για αποστασία. 

Δείτε την άτυπη ανακοίνωση από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: 

Ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά.

Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.  

Ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς.
Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη.

Του ευχόμαστε καλή τύχη.

Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η  ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα.

Μετά από αυτή την αντίδραση, ο πρώην Υπουργός ανακοίνωσε πως δεν αποδέχεται την θέση που του προτάθηκε, αφού κατέστη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, στου οποίου την κυβέρνηση έγινε για πρώτη φορά Υπουργός, ότι δεν υπάρχει καμία συναίνεση και αποδοχή για την υπουργοποίησή του. 

Δείτε την δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο iEidiseis.gr και στον Βασίλη Σκουρή:

«Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο κ. Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

Μετά από τα παραπάνω, ο πρώην Υπουργός γίνεται ο πρώτος... παραιτηθείς υπουργός, πριν καν ορκιστεί! Υπενθυμίζεται ότι η υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη από τον Αλέξη Τσίπρα είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς ο ναύαρχος ήταν εν ενεργεία Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Την Τρίτη 31 Αυγούστου η ιστορία επαναλήφθηκε, αλλά με αντεστραμμένους τους όρους. 

Μένει να δούμε τι θα γίνει με το κρίσιμο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας...
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια