Γυναικοκτονία στην Αγιά: "Στη Μάνη έτσι καθαρίζουμε τις δουλειές μας" φέρεται να είπε ο φονιάς


Σοκάρει η ωμότητα του φονικού στην Αγιά Λάρισας, που έγινε το πρωί της Τρίτης 3 Αυγούστου 2021 σε ταβέρνα, στο χωριό Σωτηρίτσα. 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας μπορεί να είναι λακωνική, αλλά οι μαρτυρίες από το άγριο φονικό σε βάρος μιας μητέρας τριών παιδιών από τον εν διαστάσει σύζυγό της προκαλούν οργή.

Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Συνελήφθη, άμεσα, σήμερα (03-08-2021) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Αγιάς του νομού Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σήμερα το πρωί, ο δράστης μετέβη σε ταβέρνα όπου εργαζόταν η ημεδαπή σύζυγός του και με τη χρήση περιστρόφου παλαιού τύπου την πυροβόλησε σε διάφορα σημεία του σώματός της, τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Στη συνέχεια, ο δράστης τηλεφώνησε στις αστυνομικές Αρχές και ομολόγησε την πράξη του.

Το περίστροφο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας».


Οι μαρτυρίες
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr, πελάτης της ταβέρνας – καφενείου που ήταν μπροστά στο έγκλημα, ανέφερε ότι ο συζυγοκτόνος εμφανίστηκε στο μαγαζί και τον ρώτησε: “πού είναι η…”, δηλαδή η γυναίκα του. Όταν ο πελάτης απάντησε “πίσω στην κουζίνα”, πήγε στον χώρο που βρισκόταν η 43χρονη σύζυγός του και σε λίγο ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Βγήκε αφού είχε τελέσει το φονικό και απευθυνόμενος στον ίδιο πελάτη είπε, “πάρτε την αστυνομία και ειδοποιήστε ότι σκότωσα τη γυναίκα μου”. Ο άνθρωπος τον ρώτησε “γιατί το έκανες ρε” κι εκείνος ατάραχος απάντησε: "Στη Μάνη έτσι καθαρίζουμε τις δουλειές μας".
 

Ήταν σε διάσταση είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες διαζυγίου

Το ανδρόγυνο είχε τρία παιδιά, δύο αγόρια ηλικίας 24 και 12 ετών και μία κόρη ηλικίας 19 χρόνων. Ζούσαν στην Αθήνα αλλά την τελευταία εβδομάδα πήγαν στη Λάρισα, λόγω ασθένειας του αδελφού της γυναίκας, προκειμένου να βοηθήσουν στο μαγαζί που διατηρούσε.

Όπως είπε στο TheToc ο πρόεδρος της Σωτηρίτσας, υπήρξε σοβαρή διένεξη την προηγούμενη ημέρα και η 43χρονη του ζήτησε να φύγει. “Αφού είμαστε να χωρίσουμε, φύγε από δω από το πατρικό μου”, φέρεται να του έχει πει, ενώ του έστειλε και εξώδικο μέσω δικηγόρου για διαζύγιο.

Ο δράστης απάντησε, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του χωριού, “οκ θα δούμε” και της είπε πως θα πάει πρώτα στη Λάρισα “να πληρώσω μία δόση δανείου και να βρω τον δικηγόρο”.

Πράγματι ο 54χρονος αποχώρησε, υποτίθεται για Λάρισα, αλλά λίγη ώρα μετά επέστρεψε και πήγε στο κατάστημα, σκοτώνοντας εν ψυχρώ την άτυχη 43χρονη, που αποτελεί ακόμα ένα θύμα στον μακρύ κατάλογο των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα.

Φωτο: larissanet.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο