Η ΔΕΥΑΒ για την ποιότητα του πόσιμου νερού στο Σέλι


Δελτίο Τύπου: Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας (ΔΕΥΑΒ) ενημερώνει τους καταναλωτές της Τ.Κ. Κάτω Βερμίου ότι  το νερό του δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας είναι κατάλληλο για όλες τις χρήσεις. 

Η ΔΕΥΑΒ ελέγχει συστηματικά την ποιότητά του, τόσο από χημική σύσταση, όσο και από μικροβιακό φορτίο με συστήματα απολύμανσης πόσιμου νερού καθ’ όλο το 24ωρο και συντηρεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ετοιμότητας τα δίκτυά της. 

Οι όποιες βλάβες στο δίκτυο, αντιμετωπίζονται άμεσα με συνέπεια και οι ακολουθούμενες ενέργειες μετά την αποκατάστασή τους (καθαρισμός και υπερχλωρίωση στο σημείο της βλάβης), αποσκοπούν στην διατήρηση της άριστης ποιότητας του παρεχόμενου προς κατανάλωση νερού  από το δίκτυο της ΔΕΥΑΒ. 

Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε ότι ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες σύμφωνα με το (Φ.Ε.Κ. 3282/Β/2017) «Ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» και τόσο οι μικροβιολογικές όσο και οι φυσικοχημικές μετρήσεις που διενεργούνται για την διασφάλιση της ποιότητας νερού, διενεργούνται από εργαστήριο πιστοποιημένο από τον ΕΣΥΔ και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. 

Οι όποιες ανυπόστατες φήμες περί μη καταλληλότητας του νερού, είναι προϊόν «κακόγουστου αστείου» ή κακεντρέχειας ορισμένων ανεύθυνων συμπολιτών μας οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να «παίζουν» με κάτι τόσο σημαντικό όσο η δημόσια υγεία.

Το νερό της Τ.Κ. Κάτω Βερμίου αλλά και το νερό όλου του Δήμου Βέροιας δεν είναι επικίνδυνο, αλλά επικίνδυνη είναι η λανθασμένη πληροφόρηση που παραποιεί την πραγματικότητα και τα επιστημονικά δεδομένα. Η πληροφόρηση του πολίτη σχετικά με θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας θα πρέπει να γίνεται μετά από ενδελεχή έρευνα των επιστημονικών δεδομένων και στοιχείων και όχι στο πλαίσιο της προσωπικής αξιολόγησης εκάστου ενός χωρίς επιστημονικές γνώσεις, διότι με αυτόν τον τρόπο οδηγούμαστε σε παραπληροφόρηση της κοινωνίας.

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια