Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (23/8/2021)


Η Γεωργία Μπατσαρά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δράσεις συλλογής πρώτων ειδών για τους πυρόπληκτους αλλά και για τους πυροσβέστες, στα φαινόμενα λειψυδρίας και τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. 

Ο Παύλος Παυλίδης ζήτησε ενημέρωση για την έκτακτη χρηματοδότηση στους Δήμους από την κυβέρνηση και για τον σχεδιασμό πυροπροστασίας. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της λειψυδρίας και στις "δικαιολογίες" που ακούγονται, σχολιάζοντας πως στην "πόλη των νερών" είναι αδιανόητο να υπάρχουν τέτοια θέματα, ενώ τα απέδωσε στον "λαϊκισμό", στην άγνοια και στο ότι ασχολούνται με το "φαίνεσθαι" και όχι τις πραγματικές ανάγκες οι υπεύθυνοι. Αναφορά έκανε επίσης στην ΚΕΠΑ, μίλησε για απευθείας αναθέσεις σε ΜΜΕ για μαγνητοσκόπηση εκδηλώσεων και για "τάχα διαγωνισμό", σημειώνονται ότι "έπεται συνέχεια για όσα συμβαίνουν στην ΚΕΠΑ". Τέλος, αναφέρθηκε στις λακκούβες που έμειναν από τα έργα της ΔΕΥΑΒ και θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα.

Ο Αντώνης Μαρκούλης αναφέρθηκε στην πανδημία και σχολίασε ότι τα τα πράγματα δεν είναι καλά, αναφέρθηκε στις αγροτικές αποζημιώσεις, αναφέροντας ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων οι αγρότες πήραν "ψίχουλα" αν δεν αποκλείστηκαν από οποιαδήποτε αποζημίωση. Για το θέμα ζήτησε να υπάρξει ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς το δημοτικό συμβούλιο είναι "η ψυχή των πολιτών". Ο κ. Μαρκούλης αναφέρθηκε στην περίπτωση του Δημάρχου Μυκόνου, ο οποίος προσήχθη επειδή επιχείρησε να προβεί στα νόμιμα καθήκοντά του και θέλησε να πατάξει φαινόμενο ανομίας ιδιώτη. Μάλιστα, ζήτησε να υπάρξει αίτημα να υπάρχει η προστασία των Δημάρχων (κατά τον κ. Μαρκούλη είναι μειοψηφία) που επιχειρούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και να μην κάνουν τα στραβά μάτια σε ιδιωτικές αυθαιρεσίες. 

Ο Δημήτρης Τσανακτσίδης αναφέρθηκε στο "δράμα" της μεγάλης καταστροφής στην Β. Εύβοια, στη συμφωνία των "Σκοπίων - Τουρκίας" για παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού, στο θέμα του εμβολιασμού, για το οποίο ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να διχάσει τον κόσμο.  
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο