Πάνω από 20 πυροσβέστες και 7 οχήματα στέλνει καθημερινά η Ημαθία στα ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς


Τις δραματικές εικόνες που εκτυλίσσονται σε πολλές περιοχές της χώρας τις παρακολουθούμε όλοι με αγωνία και θλίψη, καθώς από την πύρινη λαίλαπα χάνονται χιλιάδες στρέμματα δασών, καίγονται ολόκληρα χωριά και συνοικισμοί και χάνονται περιουσίες. 

Σε αυτή την μεγάλη μάχη που δίνουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις (πρέπει επιτέλους κάποτε να μιλήσουμε σοβαρά το πως την δίνουν, με τι μέσα και εξοπλισμό), πληροφορίες του InVeria.gr αναφέρουν ότι καθημερινά 20 πυροσβέστες και 7 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ημαθίας βρίσκονται εκτός νομού, για συνδρομή σε ενεργά μέτωπα. Πέρα από την κοντινή Ζωοδόχο Πηγή στα όρια Κοζάνης - Ημαθίας, συνδρομή δίνεται στην Θεσσαλία, αλλά και στην Αττική. 

Οι καθημερινοί ήρωες, με τις συγκινητικές εικόνες που πέφτουν σαν τα κοτόπουλα από την κούραση... Ποια είναι όμως η κατάσταση στον εξοπλισμό, τα τεχνικά μέσα και η οργάνωση στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και πόσο σοβαρά παίρνουμε την πρόληψη και προετοιμασία για τις δασικές πυρκαγιές; Όλα αυτά είναι που θα μας απασχολήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, διότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να ειπωθούν. 
 
(φωτογραφία αρχείου InVeria.gr)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο