Προσοχή: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές την Παρασκευή (6/8/2021)


Την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές και άλση την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, μετά από σχετικό έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ και στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των ακραίων φαινομένων και των πυρκαγιών. 

Εν τω μεταξύ, οι πολίτες που ζουν στην Ημαθία και έχουν smartphone (ή οι περισσότεροι από αυτούς) έλαβαν προειδοποητικό μήνυμα από τον αριθμό 112, που εφιστά την προσοχή λόγω της επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών και ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Το δελτίο Τύπου της Π.Ε.Ημαθίας:

Ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α 15/05-08-2021) που ισχύει από αύριο Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021. 

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αριθμ.Πρωτ.:ΦΦΚ1/495117/4811 /05-08-2021 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας αποφασίστηκε: 

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, σε δάση και δασικές εκτάσεις [ενδεικτικά: Σέλι – Ξηρολίβαδο – Τρία Πέντε Πηγάδια –  Άλσος Παπάγου – Άλσος Πατρίδας (κάτωθεν της Ι.Μ.Π. Δοβρα)  - Άλσος Τριλόφου - δημ. Δασος Καστανιας(Παν. Σουμελά) – Δασος Ι.Μ. Σφήνιτσας Αγκαθιάς – Δημοσιο Δασος Δασκίου κτλ] της Π.Ε. Ημαθίας για αύριο Παρασκευή 06-08-2021(από τις 00:00 εώς τις 24:00)

Θα γίνεται καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.

Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που συμμετέχουν στο σχεδιασμό και δράσεις για την συμπληρωματική επιτήρηση των δασών της Π.Ε. Ημαθίας αντιπυρικής περιόδου 2021, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα με εντατικοποίηση των περιπολιών τους στους τομείς ευθύνης τους, 
Οι Δήμοι της Π.Ε. Ημαθίας παρακαλούμε  όπως ενισχύσετε το έργο της  Δ.Π.Υ.Ν. Ημαθίας. 
Οι Δήμοι της Π.Ε. Ημαθίας που έχουν δασικές εκτάσεις στα όρια ευθύνης τους, παρακαλούμε όπως προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων.
Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται  στην Δ/νση Αστυνομίας Ημαθίας και την  Δ.Π.Υ.Ν. Ημαθίας.

Οι παραβάτες της Απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την ρητή διάταξη της αιτιολογικής έκθεσης επί του άρθρου 34 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο “Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του Ν.3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6, 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και λοιπές διατάξεις”.

Η παραπάνω Διάταξη ισχύει μετά την κατάργηση του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα.

Ιδιαίτερη σύσταση προς τους πολίτες:

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, 
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο