Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα - Η αγωνία για την Μονή του Οσίου Δαβίδ στην Εύβοια


Δραματικές στιγμές ζουν πολλές περιοχές της Ελλάδας από τα πύρινα μέτωπα που έκαψαν χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων, αλλά και πολλά σπίτια και άλλα κτίρια. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, το τελευταίο 24ωρο πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν σε 118 πυρκαγιές σε όλη την χώρα. Ιδιαίτερα σοβαρά είναι τα μέτωπα στο Νομό Ηλείας και στην Εύβοια.

Για την πυρκαγιά της Εύβοιας το βλέμμα και η αγωνία πολλών Ημαθιωτών ήταν στραμμένα στη Μονή του Οσίου Δαβίδ, τόσο λόγω του Βεροιώτη Ηγουμένου Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη, όσο και λόγω της από χρόνια επαφής που έχει η Ημαθία με τη Μονή. 

Οι φλόγες περικύκλωσαν τη Μονή, διατάχθηκε εκκένωσή της, απομακρύνθηκαν όλα τα λείψανα και τα κειμήλια, ωστόσο - ευτυχώς - οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με μοναχούς που δεν θέλησαν να εγκαταλείψουν τη Μονή, κατάφεραν να προστατέψουν τη Μονή από την πύρινη λαίλαπα. 


Δυστυχώς, δεν είχαν την ίδια τύχη άλλες περιοχές της Εύβοιας, ολόκληρα χωριά εγκαταλείφθηκαν και παραδόθηκαν στις φλόγες και οι κάτοικοι και τουρίστες κατέφευγαν στις παραλίες για να σωθούν. 

Στην Ημαθία, που ευτυχώς δεν έρχεται συχνά αντιμέτωπη με μεγάλης έκτασης δασικές πυρκαγιές, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και εποπτεύουν πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, στα όρια των Νομών Κοζάνης και Ημαθίας, πάνω από την Καστανιά. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο