Τα πολλαπλά οφέλη του Brainobrain!


Τα παιδιά ζούνε σε ένα κόσμο όπου μαθαίνουν πληροφορίες και εξασκούν κάποιες δεξιότητες. Στόχος αυτών συνήθως είναι να πάρουν εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα σε μια καλή επιλογή εργασίας και μιας άνετης ζωής στο μέλλον.

Ωστόσο τείνουμε να αγνοούμε πως τα δεδομένα και οι καταστάσεις αλλάζουν με ταχύτερους ρυθμούς σήμερα από ότι πριν 30-40 χρόνια (ο μέσος όρος ηλικίας γονέων που έχουν παιδιά από νηπιακή μέχρι εφηβική ηλικία).

Τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα για τα παιδιά μας; 

Αρχικά είναι πολύ πιθανόν να διδάσκονται αυτή τη στιγμή βιβλία που δεν έχουν τις πληροφορίες που θα χρειάζονται μέχρι να τελειώσουν το σχολείο και θα κάνουν επαγγέλματα που ακόμη δεν τα γνωρίζουμε, διότι δεν υπάρχουν.

Συνεπώς, είναι σημαντικό να τους παρέχουμε την ευκαιρία, ταυτόχρονα με τη βασική μάθηση, να αποκτήσουν την ικανότητα να διαχειρίζονται τη γνώση η οποία ίσως να έρχεται σε «κόντρα» με κάτι που ήδη γνωρίζουν, κρίνοντας το και αφομοιώνοντας το με επιτυχία. Κοινώς η ικανότητα να μαθαίνουν αλλά και να ξε-μαθαίνουν πράγματα!

Μέσω του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού(NLP) τα παιδιά ενθαρρύνονται να σκέφτονται περισσότερο και στοχεύμενα οτιδήποτε συναντούν και κυρίως ενισχύονται στο να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τις δυνατότητες τους απέναντί σε κάθε καινούργια πρόκληση, όπως μπορεί να είναι μια καινούργια πληροφορία, μια νέα τάξη, ένα καινούργιο άθλημα ή ένας νέος άνθρωπος στη ζωή τους.

 Στόχος μας στην Brainobrain είναι τα παιδιά να μην φοβούνται το καινούργιο αλλά να το αντιμετωπίζουν ως νέα εμπειρία!

Αυτό που μπορούμε να τους χαρίσουμε είναι η ευκαιρία να ανιχνεύσουν περισσότερες ικανότητες, να γνωρίσουν τις δυνάμεις τους και να εξασκούνται σε ότι δεν τα καταφέρνουν αβίαστα, να ενθουσιάζονται με το καινούργιο και το διαφορετικό, να κάνουν βαθύτερες σκέψεις γνωρίζοντας τον εαυτό τους, να αποδέχονται τις αλλαγές ρυθμίζοντας τον εαυτό τους μέσα σε αυτές.

Από τη στιγμή που τον τελευταίο χρόνο διδαχτήκαμε πως το πιο σταθερό πράγμα στη ζωή όλων είναι οι αλλαγές, είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά να αντιμετωπίζουν προκλήσεις και να προχωράνε μπροστά!

Είναι χρέος μας να δώσουμε στα παιδιά εφόδια να τα καταφέρνουν σε πολλά πράγματα και να ανταποκρίνονται σε διάφορα πεδία απλώς ενισχύοντας τις ικανότητές τους αλλά και την πεποίθηση ότι μπορούν.

Αυτό ακριβώς τους παρέχει το πρόγραμμα της Brainobrain.

Μέχρι όλες αυτές οι παράμετροι να μπούνε στα σχολεία και να διδάσκονται υπεύθυνα από εκπαιδευτικούς που στοχεύουν στην εξέλιξη των παιδιών, δώστε τους εσείς την ευκαιρία να βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην θετική εξέλιξη του εαυτού τους!

Για εγγραφές/ επικοινωνία
Καπετάν Άγρα 2, Βέροια
23310 60446 & 6970839024
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο