Άγγελος Τόλκας και Αντώνης Μαρκούλης σχολιάζουν το "κόκκινο" στην Ημαθία


Την είσοδο της Ημαθίας στο "κόκκινο" του επιδημιολογικού χάρτη σχολιάζουν με δηλώσεις τους ο βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ), Άγγελος Τόλκας και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Προτεραιότητα στον Πολίτη", Αντώνης Μαρκούλης

Δήλωση του Άγγελου Τόλκα


Μίνι - λοκντάουν από σήμερα το πρωί στην Ημαθία, η οποία εξακολουθεί δυστυχώς να παραμένει πολύ υψηλά σε ποσοστά κρουσμάτων. Ακριβώς ό,τι έγινε πριν από ένα χρόνο με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. 
Η Κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να εξηγήσει γιατί δε σχεδίασε και δεν εφάρμοσε κανένα προληπτικό μέτρο. 
Οφείλει να εξηγήσει γιατί δε στήριξε και δε στηρίζει τα νοσοκομεία μέσα σε αυτές τις συνθήκες, που ήταν σχεδόν αναμενόμενες, ενώ το μόνο μέτρο που λαμβάνει είναι η αναστολή εργασίας και κατά συνέπεια η αποδυνάμωση των δομών υγείας.
Έχει υποχρέωση να εξηγήσει στη μαθητική κοινότητα, γονείς και δασκάλους, στους εργαζόμενους της εστίασης, στους μικροεπαγγελματίες αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας μας τι μέτρα λαμβάνει για τον περιορισμό της διασποράς, την προστασία των πολιτών, τη στήριξη της οικονομίας της Ημαθίας. 
Η απουσία πρόληψης, σχεδιασμού, ιχνηλάτησης του ιού και παρακολούθησης της εξέλιξής του οδηγεί στην αγαπημένη τακτική της κυβέρνησης «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι».


Δήλωση του Αντώνη Μαρκούλη


Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!

Η πορεία του νομού μας προς το «κόκκινο» ήταν προδιαγεγραμμένη. Όχι φυσικά λόγω της (ως έναν βαθμό αναγκαίας) κοινωνικής κινητικότητας που επιδείξαμε το καλοκαίρι σύλλογοι, φορείς και όλοι μας, αλλά εξαιτίας των χτυπητών αδυναμιών της κρατικής μηχανής. Οι οποίες όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση, αντιθέτως επιδεινώθηκαν.
Η εικόνα αποδιοργάνωσης και ανασφάλειας παντού, ειδικά στους χώρους των νοσοκομείων, είναι μια «κατάκτηση» της περιόδου Μητσοτάκη. Θα έχουμε να τη θυμόμαστε ως μια κατάσταση «πολέμου» όπου ο στρατός αποδυναμωνόταν εκ των έσω. Κάτι σαν στρατηγικό αυτογκόλ.
Είναι φανερό ότι σε μια δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα μας, η διακυβέρνηση ασκείται από πολιτικούς και πολιτικές που εστιάζουν στα νούμερα και όχι στους ανθρώπους. Με συνέπεια, να ευημερούν ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος των πολιτών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, καθ’ οδόν προς το κοινωνικό κράτος της αμετανόητης Δεξιάς περνάνε με «κόκκινο», συμπαρασύροντας στον δρόμο τους αθώους πολίτες. Η τρελή αυτή πορεία στο άγνωστο που μας ξημερώνει, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Αντώνης Μαρκούλης
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης 
του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο