Λ. Τσαβδαρίδης στη Βουλή: «Ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης η περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας και το νοικοκύρεμα του Δημοσίου»


Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρο Τσαβδαρίδη: Για ιδιαίτερα σημαντικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ που ενισχύει το πλαίσιο διαφάνειας στη χώρα και εξορθολογίζει το πλαίσιο της κινητικότητας στον Δημόσιο Τομέα, έκανε λόγο ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην ομιλία του στη Βουλή επί του σχετικού Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσαβδαρίδης, στις διατάξεις του σχεδίου νόμου:

·         Διασφαλίζεται η ακεραιότητα και η λογοδοσία κατά την άσκηση του lobbying έτσι ώστε η όποια εξωθεσμική δραστηριότητα πίεσης στα όργανα της πολιτείας να διατηρηθεί σε μία ορθολογική κατεύθυνση αποτινάσσοντας την παγιωμένη πεποίθηση ότι το lobbying είναι από τη φύση του ένοχο, γεμάτο υπόγειες και αδιαφανείς διαδρομές.

·         Οριοθετούνται σωστά κριτήρια στο ζήτημα της πολιτικής των δώρων προς τους κρατικούς αξιωματούχους έτσι ώστε οι εκάστοτε κυβερνητικοί αξιωματούχοι ή οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας να μη μπορούν πλέον να δέχονται προσωπικά δώρα αξίας μεγαλύτερης των 200 ευρώ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

·         Και καταργείται μία σειρά παρεκκλίσεων από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, έτσι ώστε οι υπάλληλοι που αποσπάστηκαν εκμεταλλευόμενοι αυτές τις παρεκκλίσεις επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μην δεσμεύουν παράλληλα δύο θέσεις (και την θέση που τώρα βρίσκονται και αυτή από τον φορέα που έφυγαν) αλλά να επιλέξουν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος ποια από τις δύο θα κρατήσουν. Με τον τρόπο αυτό νοικοκυρεύεται επιτέλους το χάος που ταλανίζει τη δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση αναφορικά με ζητήματα στελέχωσης προσωπικού. 

Μπροστά σε αυτές τις ουσιαστικές αλλαγές, υπογράμμισε ο Βουλευτής Ημαθίας, η Αντιπολίτευση και δη η Αξιωματική στέκεται για ακόμη μία φορά αμήχανη αν όχι πολέμια εφευρίσκοντας από το πουθενά λόγους αντιπαράθεσης για να στρέψει τη συζήτηση – όπως συνηθίζει - μακριά από την ουσία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως με συνέπεια και σοβαρότητα βελτιώνει κάθε μέρα με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις τη ζωή των πολιτών, αφήνοντας στο περιθώριο οποιαδήποτε μηδενιστική αντιπολίτευση με μικροκομματικό πρόσημο, ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Τσαβδαρίδης. 

Αναλυτικά η ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη:  

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο