Στη Σύναξη των Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Μητροπολίτης Βεροίας


Από 1 έως και 3 Σεπτεμβρίου 2021 συνεκλήθη στην Κωνσταντινούπολη Σύναξις της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, κατά την οποία συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων

Ο Μητροπολίτης Βεροίας την 31η Αυγούστου το μεσημέρι έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι και είχαν κατ᾽ ίδιαν συζήτηση. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε Εσπερινός στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή με Πατριαρχική χοροστασία. Στο τέλος του Εσπερινού ο Οικ. Πατριάρχης χειροθέτησε σε Άρχοντα Πρωτοασηκρήτη της Μ.τ.Χ.Ε. τον κ. Σωτήριο Τσιόρδα, καθηγητή Ιατρικής.

Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου τελέστηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι με Πατριαρχική χοροστασία επί τη αρχή της νέας Ινδίκτου. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης ανέγνωσε την σχετική ευχή και υπέγραψε το πρακτικό της νέας Ινδικτου κατά το έθος. Ακολούθησε η υπογραφή από όλους τους μετέχοντες επαρχιούχους Ιεράρχες. Η τελετή ολοκληρώθηκε με αναμνηστική φωτογραφία έμπροθεν του Πατριαρχικού Ιερού Ναού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξεκίνησαν σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Κωνσταντινουπόλεως, όπου κατέλυσαν όλοι οι Ιεράρχες για λόγους ασφαλείας, οι εργασίες της Συνάξεως που διήρκεσαν μέχρι και την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι.

Στις 4 Συνεδρίες της Συνάξεως αναπτύχθηκαν ενδιαφέροντα θέματα μεταξύ των οποίων και το θέμα της πανδημίας σε σχέση με την Εκκλησία με εισήγηση του κ. Σωτηρίου Τσιόρδα.




 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο