Εβδομάδα Κινηματογραφικής Παιδείας στα "Παιδιά της Άνοιξης"


Δελτίο Τύπου από Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “Κινηματόδρασις”: Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “Κινηματόδρασις”  σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο το οποίο έχει αναπτύξει  πλήθος καινοτόμων πρωτοβουλιών για την κινηματογραφική εκπαίδευση και τη δημιουργική έκφραση παιδιών και νέων διοργανώνουν σεμινάριο κινηματογραφικής παιδείας στο κέντρο απασχόλησης και κατάρτισης «Τα Παιδιά της Άνοιξης».

Οι δράσεις κινηματογραφικής παιδείας για την “Εβδομάδα Κινηματογραφικής Παιδείας” περιλαμβάνουν:

· Ένα πενθήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο συμπερίληψης νέων με αναπηρία για ωφελούμενους του κέντρου, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους υπό την καθοδήγηση επαγγελματία κινηματογραφιστή.

· Μία ψηφιακή προβολή βραβευμένης ταινίας από την μοναδική του είδους της στην Ελλάδα Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου.

Το εργαστήριο το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα υλοποιηθεί υπό την καθοδήγηση του κ. Φλωράκη Ηλία, συγγραφέα και σκηνοθέτη πολλών βιβλίων και ταινιών με επίκεντρο τα παιδιά και την επίβλεψη του ειδικού παιδαγωγού Ευάγγελου Παπαδόπουλου την εβδομάδα 1-5 Νοεμβρίου.

Με μεθόδους και εργαλεία μη τυπικής εκπαίδευσης και την γνωριμία και την καλλιτεχνική δημιουργία, το εργαστήριο επιδιώκει να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική εκπαιδευτική δράση συμπερίληψης, με στόχο την καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων, και την αποδοχή της διαφορετικότητας μέσω της κινηματογραφικής δημιουργίας, στοχεύσεις διαχρονικές για τις επιδιώξεις του συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε το κέντρο απασχόλησης και κατάρτισης «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και την Διευθύντρια του κέντρου κ. Μαριάννα Κουπίδου για την συνεργασία.

Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας "Κινηματόδρασις"

Με εκτίμηση

ΔΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο