Πανέξυπνη πόλη ή... και το περιβάλλον; (του Θ. Θοδωρίδη)

 
Άποψη, του Θεόδωρου Θεοδωρίδη - ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Βέροιας: Το Σάββατο 16 0κτωβρίου τελείωσε στη Θεσσαλονίκη η τριήμερη έκθεση Beyond 4.0 - Smart Village για την έξυπνη πόλη. Δυναμικό παρόν, λέει, έδωσε και ο Δήμος Βέροιας. Για το σύγχρονο πρόσωπο, λέει, της Αυτοδιοίκησης και την προοδευτική της πορεία. Παράλληλα, έγινε και το συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος).

 Για τον Δήμο μας, έπρεπε να προβλέψουν τίτλο «πανέξυπνη πόλη». Έχω πολλές ενστάσεις για το πόσο έξυπνη πόλη είμαστε και με τους ρυθμούς που «τρέχουμε». Θα αργήσουμε πάρα πολύ να πάμε στο επίπεδο του «κάτι μυριστήκαμε», πολύ πριν δηλαδή, μιας έξυπνης πόλης.

 Οι φωτογραφίες, είναι τώρα. Όχι πριν χρόνια. Τώρα... Σήμερα… Δεν έχει σημασία που είναι, παρά μόνο ότι είναι Δήμος Βέροιας. Είναι ένας μεγάλος ΧΑΔΑ. Ανεξέλεγκτη χωματερή και όχι ότι κάποιος πήγε και πέταξε τα σκουπίδια του. Υποτίθεται, ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ, για να κλείσει η χωματερή αίσχος στον Αλιάκμονα και μπήκε μία τάξη στην πανέξυπνη πόλη μας.

Αμ δε.

Αυτήν την χωματερή την γνωρίζουν και δεν κάνουν το παραμικρό;

Δεν την γνωρίζουν επειδή τρέχουν με χίλια για το σύγχρονο και προοδευτικό πρόσωπο του Δήμου;

Δεν έχει σημασία τι θα απαντήσουν. Σημασία έχει ότι αυτό είναι το πρόσωπο του Δήμου μας, πέρα από Μητροπόλεως, Ελιάς, Βενιζέλου. Αυτά νόμιζα, ο αφελής, ότι έπρεπε  να μπούν σε προτεραιότητα. Να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και να μην κοροϊδεύουμε τους πολίτες.

 Ρωτάω, ο αφελής. Αν αυτή η κατάσταση καταγγελθεί από κάποιον σε υπηρεσίες πέρα από την Ημαθία, ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο; Οι κουτοί πολίτες της έξυπνης πόλης μας; Και όταν θα χρειαστεί αποκατάσταση, ποιός θα πληρώσει και το επόμενο μάρμαρο; Κάτω από ποιες συνθήκες και με τι κόστος θα καθαρίσει το ρέμα που τώρα μπαζώνεται με αυτά τα σκουπίδια; Ρέμα μπαζώνουν τώρα εκει. Ο Δήμαρχος της πανέξυπνης πόλης μας, θα ζητήσει αύριο κιόλας ευθύνες από τους υπεύθυνους; Ποιός υποθηκεύει την εικόνα και τα οικονομικά της πόλης μας;

 Ρωτάω ο αφελής. Για την κατάσταση αυτή, υπάρχουν και αρμόδιοι και υπεύθυνοι. Με όνομα και επώνυμο. 

 Πρόκειται για ανεπάρκεια ή για εξυπνάδα  όλο αυτό;

 Μήπως φταίει ότι τρέχουν με χίλια και δεν φαίνεται καθαρά έξω;




 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο