Σύσκεψη στο Υπ. Οικονομικών: Αποζημιώσεις συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών, επιχειρήσεων, κονσερβοποιών & μεταφορέων από τους παγετούς στην ατζέντα


Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρο Τσαβδαρίδη: Η επιτάχυνση των διαδικασιών για να υπάρξει αποζημίωση των αγροτικών συνεταιρισμών – ομάδων παραγωγών, ιδιωτικών επιχειρήσεων εμπορίας νωπών φρούτων και λαχανικών, των κονσερβοποιών αλλά και των μεταφορέων αγροτικών προϊόντων που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών στην οποία και συμμετείχε και ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης μαζί με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας και της Πέλλας. 

Εννιά μόλις μέρες μετά τη σχετική συνάντηση που είχε ο κ. Τσαβδαρίδης με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και για το ζήτημα αυτό (12 Οκτωβρίου), η ανταπόκριση της Κυβέρνησης δια της συμμετοχής του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό αρμόδιου σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνου Πετραλιά, του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπυρίδωνα Πρωτοψάλτη αλλά και του Βουλευτή Πέλλας κ. Διονυσίου Σταμενίτη, έρχεται να επιβεβαιώσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ίδιου του Πρωθυπουργού για την βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση του ζητήματος. 

Στην τοποθέτησή του εξάλλου ο κ. Τσαβδαρίδης, υπογράμμισε αυτό που είχα μεταφέρει και στον Πρωθυπουργό μας, τονίζοντας ότι η δέσμη των οικονομικών μέτρων που προτείνουν οι επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της βιωσιμότητάς τους οφείλει να συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων την παράταση των δόσεων των δανείων που χορηγήθηκαν λόγω COVID 19, την επιδότηση επιτοκίων, την οικονομική ενίσχυση καθώς την οργάνωση προγραμμάτων από ΟΑΕΔ για την διατήρηση του μονίμου προσωπικού αλλά και την παράταση υλοποίησης των επενδυτικών προγραμμάτων.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο